Naslovna Sport Paraćinke uspešnije od negotinskih „Hajdučica“

Paraćinke uspešnije od negotinskih „Hajdučica“

231
0

U 15.kolu Druge lige Jug, grupa B, košarkašice „Hajduk Veljka“ poražene su od ekipe Paraćina sa 56:81 (11:17,12:22,18:17,15:25).

Košarkašice „Hajduk Veljka“ i Paraćina, fotografija: Dragan Trikić Bale

Umor je definitivno učinio svoje. Nakon četvrtfinala sa beogradskim prvoligašicama iz ŽKK “Radivoj Korać”, meču koji je odlikovala, na obe strane, izuzetno jaka energija i želja za što boljim rezultatom, jedva dan pauze nije bio dovoljan da “Hajdučice” pokažu kako zapravo igraju na domaćem terenu.

Paraćinske košarkašice, trenutno četvrte na tabeli, definitivno su bile spremnije da se “Hajdučicama” osvete za prethodni poraz, u prvom delu Lige, kada su ih sjajne Negotinke, na njihovom terenu, savladale sa 61:66.

“Potpunu odgovornost za poraz preuzimam na sebe i ja sam glavni krivac za loše izdanje mojih devojaka. One samo treba da izvuku pouku da koliko god da su potrošene nikada ne smeju da igraju sa toliko malo koncentracije i želje, da kada je teško reakcija na terenu mora da bude brza, da se same podignu i izbore sa takvim pritiskom. Šta je tu je, sve je to za nas škola i nešto što će nam u budućnosti puno značiti. Pokušaćemo da se što pre regenerišemo i pripremimo za naredna dva teška gostovanja u Smederevkoj Palanci i Leskovcu”, kritičan je trener “Hajdučica” Dušan Mandić.

Seniorke su, inače, prošlog vikenda, pretrpele poraz od kragujevačkog “Radničkog”, pred domaćom publikom, sa 54:78.

U 16.kolu Druge lige Jug, grupa B, putuju u Smederevsku Palanku gde će se sastati sa ekipom „Palanka 2012“.

Trenutno sa 20 bodova zauzimaju šesto mesto na tabeli, ispred leskovačke “Actavis academy” koje imaju poen manje.