Naslovna Društvo Pala obilna kiša, poplavila negotinske ulice

Pala obilna kiša, poplavila negotinske ulice

518
0

Današnje padavine za kratko vreme poplavile su većinu ulica u gradu, a kao i uvek, najkritičnije su bile Strahinjića Bana i Cerska i ulice koje se sa njima ukrštaju.

Gotovo da nije bilo ulice u gradu kojom je u trenutku kiše moglo da se prođe, bilo da je reč o centralnim ulicama ili o sporednim. Stanari Cerske ulice i bočnih, Niške i Avalske ponovo su bili prinuđeni da iz svojih dvorišta crpe vodu.

Popodnevna obilna kiša za kratko vreme pretvorila je većinu negotinskih ulica u manje rečice. Kako kišna kanalizacija nije mogla da prihvati veliku količinu padavina, ulice su bile pune vode.

Ulica Strahinjića Bana, foto: Radomir Milošević

Kiša je ponovo otvorila problem stanarima u ulicama Strahinjića Bana i 1.maja, u blizini Autobuske stanice, u kojoj je godinama prisutan problem oticanja atmosferskih voda.

U ove dve ulice se tokom kiše voda sliva iz celog naselja, od Hajduk Veljkove, preko Vlaške male i susednih ulica do Strahinjića Bana i Ulice 1.maja.

Iako je ovaj problem dobro poznat nadležnima, a još u maju je stanarima obećano da će ekipe razmotriti situaciju i videti kako da povrate funkciju ovog kanala u potpunosti, njegovo rešavanje uslovljeno je, očigledno, finansijskim sredstvima.