Naslovna Politika Ozvaničena kampanja “Bojkot”: Negotinske “Dveri” pozvale birače da ne izađu na prolećne...

Ozvaničena kampanja “Bojkot”: Negotinske “Dveri” pozvale birače da ne izađu na prolećne izbore

497
0

Opštinski odbor Srpskog pokreta “Dveri” u Negotinu uputio je saopštenje u kojem obaveštavaju javnost da su stranke okupljene oko Saveza za Srbiju proglasile početak kampanje bojkota nastupajućih prolećnih izbora.

Opštinski odbor Srpskog pokreta “Dveri” u Negotinu poručio je biračima da kampanja “Bojkot” tek počinje i da joj cilj omogućavanje fer i poštenih izbora kojima bi “predstojilo skidanje medijskog mraka, to jest oslobađanje medija od pristrasnog izveštavanja u korist vladajućeg režima”.

To bi, ističu u negotinskim “Dverima” omogućilo slobodu političkog izražavanja “bez straha od bilo kakvog sankcionisanja zbog izražavanja različitog mišljenja u odnosu na vladajući režimski stav”.

“Strah od gubitka posla ili prava na zaposlenje bi u takvoj društvenoj atmosferi bio prošlost. Takođe bi i ostali neprijatni pritisci na građanstvo bili samo ružna uspomena. Ne bi se više na ulici gledali kroz člansku kartu političkih partija, već bi se gledali bez prezira ili straha zbog različite političke orijentacije. Da bi to postigli, pozivamo vas na prvi korak ka ostvarivanju tog cilja, a to je bojkot nastupajućih prolećnih izbora”, ističe se u saopštenju OO Srpskog pokreta “Dveri”.

Na skupu opozicije u Beogradu opozicija je usvojila i deklaraciju kojom se obavezuju da će svaki pokušaj formiranja vlasti na osnovu rezultata “lažnih izbora” smatrati aktom rušenja ustavnog poretka.

„Sanjam…Da idemo na izbore i da građani Srbije imaju slobodu izbora bez straha da će da izgube posao ako glasaju po svojoj savesti, bez pritisaka i pretnji, nego sa nadom da naš glas zaista ima vrednost i da nije izgubio značaj kroz nameštene izbore. Toliko želim da nam se taj san ostvari, ali toliko prezirem, ljutim se, besnim – zato što nam se to oduzima”, rekao je Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta “Dveri” povodom početka kampanje “Bojkot”.

U negotinskim “Dverima” podsećaju građane da skup opozicije nije prenosila ni jedna televizija sa nacionalnom frekvencom niti izvestila o tome u svojim informativnim emisijama.

“Opet se pokazalo da se glas opozicije na retko kojim medijima može čuti i zato apelujemo na sve koji žele da čuju i drugu stranu, da prate objave na našim zvaničnim stranicama društvenih mreža, kako lokalnim tako i centralnim”, navodi se u saopštenju u saopštenju OO Srpskog pokreta “Dveri” u Negotinu.