Naslovna Društvo COVID-19 “Ozonway” iz Barajeva donirao dezinfekciona sredstva opštini Negotin

“Ozonway” iz Barajeva donirao dezinfekciona sredstva opštini Negotin

872
0

Firma “Ozonway” iz Barajeva donirala je dezinfekciona sredstva opštini Negotin, vredna 1,2 miliona dinara.

Ova firma iz Barajeva opštini Negotin uručila je donaciju od 1.000 litara organskog dezinfekcionog koncentrata MHS – 50 koji će se tokom naredna dva meseca koristiti za dezinfekciju  javnih prostora u našoj opštini.

„Naša firma je početkom pandemije odlučila da za 12 opština i gradova u Srbiji donira proizvode koji će omogućiti kvalitetnije pranje i dezinfekciju ulica. Naredne nedelje isporučićemo značajnu količinu sredstava koja služe za  sanaciju septičkih jama što je značajno za seoski i ruralni deo. Кako su nam doktori  i dokumentovali da se virus dosta zadržava u fekalnom delu, tako da tamo gde su problemi sa prelivanjem septičkih jama preveniramo i taj deo. U ovom trenutku svi treba da pokažemo svoju društvenu odgovornost i da se nađemo svojoj državi i svom narodu na prvom mestu“, kaže  Željko Pantić, direktor firme „Ozonway“.

Opština Negotin poslednjih dana suočena je sa naglim porastom broja zaraženih, pa im je, istakao je Vladimir Veličković, predsednik opštine ova donacija i te kako značajna.

“Ova donacija dolazi u pravom trenutku i mnogo će nam značiti. Iskoristićemo je za dezinfekciju naših ulica u gradu a videćemo da i ka selima plasiramo koliko možemo. Kako se litar koncentrata rastvara u 200 litara vode, to je ukupno 200.000 litara rastvorenog dezinfikacionog sredstva koji će uticati na smanjenje potencijala širenja virusa“, rekao je Veličković.