Naslovna Društvo COVID-19 Ovog vikenda na snazi nove mere protiv virusa korona

Ovog vikenda na snazi nove mere protiv virusa korona

1462
0

Poslednjeg februarskog vikenda, 27. i 28. februara, odlukom Vlade Srbije, na preporuku Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19 ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata na celoj teritoriji zemlje.

Danas i sutra ugostiteljski objekti rade od 6 do 14 časova, a nakon toga dozvoljena im je samo dostava hrane.

Ograničeno radno vreme do 14 sati imaju:

  • objekti u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (trgovinske i druge radnje i prodajna mesta),
  • restorani, kafići, barovi i slično,
  • objekti u kojima se pružaju usluge u zatvorenim ili otvorenim trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo (tržni centri i sl.),
  • priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću (kladionice, kockarnice i sl.), dečije igraonice kao i delatnosti u oblasti sporta koja podrazumevaju istovremeno prisustvo više osoba u istom prostoru ili dugotrajni neposredni kontakt sa korisnikom usluge (fitnes centri, teretane, vežbaonice, spa centri, bazeni i drugi objekti namenjeni za sport i rekreaciju i slično).

Sportski objekti koji imaju unapred zakazana takmičenja biće dostupni isključivo za te namene i posle 14 časova.

Hoteli i drugi kategorizovani smeštaji mogu vršiti uslužne delatnosti do 14 časova, a posle 14 do 22 časa samo osobama koje imaju uplaćen smeštaj u hotelu ili drugom kategorizovanom smeštaju.

Prodavnice brze hrane mogu vršiti samo dostavu hrane posle 14 časova (bez šalterskog rada).

Ograničenje radnog vremena ne odnosi na radno vreme:

  • apoteke, laboratorije, stomatološke i veterinarske ambulante i benzinske pumpe u obavljanju delatnosti prodaje goriva
  • trgovinske i druge radnje, pekare i prodajna mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda a koje mogu da rade do 21 čas
  • objekte u kojima se obavlja delatnost pružanja zanatskih i drugih usluga u neposrednom i dugotrajnom fizičkom kontaktu sa korisnikom usluge (kozmetički, frizerski i saloni lepote) a koji da rade od 6 do 20 časova.