Naslovna Kultura Otvoreno foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“: Za najbolji selfi 300 evra

Otvoreno foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“: Za najbolji selfi 300 evra

298
0

U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“.

Cilj ovog takmičenja, koje traje do 21. maja i na kojem mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije stariji od 16 godina, je promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine.

Potrebno je da na svom Instagram profilu podelite „selfi“ sa primerom srpskog ili evropskog kulturnog nasleđa, tagujte EU info centar uz hashtag-ove #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture.

Tročlani žiri koji čine po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, EU info centra i profesionalnog udruženja fotografa prvoplasiranom će dodeliti robni vaučer u vrednosti od 300 evra, drugoplasiranom 200 i za treće mesto robni vaučer u visini od 100 evra.

Pobednici će biti proglašeni 31. maja u EU info centru. Tada će biti otvorena i izložba 20 najlepših selfija, tri pobednička i 17 najkreativnijih po oceni žirija.

Inače, Evropska unija ove godine obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”.

Planirani su mnogobrojni događaji i manifestacije širom Evrope, ali i  serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

„Pod istim sloganom, Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža (EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu) organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja će trajati tokom čitave godine. Više od 40 događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čiji je cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru”, navodi se u saopštenju EU Info kutka Niš.