Naslovna Kultura Otvoreno foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“: Za najbolji selfi 300 evra

Otvoreno foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“: Za najbolji selfi 300 evra

278
0

U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“.

Cilj ovog takmičenja, koje traje do 21. maja i na kojem mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije stariji od 16 godina, je promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine.

Potrebno je da na svom Instagram profilu podelite „selfi“ sa primerom srpskog ili evropskog kulturnog nasleđa, tagujte EU info centar uz hashtag-ove #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture.

Tročlani žiri koji čine po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, EU info centra i profesionalnog udruženja fotografa prvoplasiranom će dodeliti robni vaučer u vrednosti od 300 evra, drugoplasiranom 200 i za treće mesto robni vaučer u visini od 100 evra.

Pobednici će biti proglašeni 31. maja u EU info centru. Tada će biti otvorena i izložba 20 najlepših selfija, tri pobednička i 17 najkreativnijih po oceni žirija.

Inače, Evropska unija ove godine obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”.

Planirani su mnogobrojni događaji i manifestacije širom Evrope, ali i  serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope.

„Pod istim sloganom, Delegacija EU u Srbiji i EU info mreža (EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i Novom Sadu) organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja će trajati tokom čitave godine. Više od 40 događaja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Novom Pazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čiji je cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru”, navodi se u saopštenju EU Info kutka Niš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.