Naslovna Društvo Otvorena vrata pravosuđa: Negotinski CHRIS organizovao promocije u Boru i Zaječaru

Otvorena vrata pravosuđa: Negotinski CHRIS organizovao promocije u Boru i Zaječaru

1454
0

Odbor za ljudska prava Negotin (CHRIS) organizovao je ulične promocije informativnih brošura, u sklopu projekta “Otvorena vrata pravosuđa” u Boru i Zaječaru.

Aktivisti Odbora za ljudska prava Negotin tokom akcije u Boru; Foto: CHRIS Negotin

Projekat „Otvorena vrata pravosuđa“, koji je podržan od strane Agencije  SAD za međunarodni razvoij (USAID) ima za cilj jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.

Sa ciljem da se građanima ponudi pomoć i pruže odgovori na pitanja u vezi sa nedoumicama i svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju u kontaktu sa pravosuđem, negotinski Odbor za ljudska prava  organizovao je u Zaječaru i Boru ulične promocije informativnih brošura koje možete naći i na OVOM linku.

Detalj sa akcije negotinskog Odbora za ljudska prava u Zaječaru; Foto: CHRIS Negotin

“Građani su pokazali veliku zainteresovanost da se putem ovog štampanog materijala upoznaju i informišu o svojim pravima i saznaju dodatne informacije o radu pravosuđa. Brošure su napisane tako da pruže odgovore na svakodnevne probleme sa kojima se građani suočavaju u kontaktu sa pravosuđem, a obuhvaćeno je čak devet tema zaštita prava potrošača, kako prijaviti korupciju, šta raditi ukoliko stigne poziv za svedočenje i tako dalje”, kaže Sanijela Dinić, pravnica CHRIS kancelarije u Negotinu.

Projekat “Otvorena vrata pravosuđa”, koji je kroz tematske susrete realizovan i u Osnovnom sudu u Negotinu, realizuje koalicija koju čini 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa: YUCOM Komitet pravnika za ljudska prava/Lawyers’ Committee for Human Rights, Centar za evropske politike (CEP), Udruženje tužilaca i zamenika javnih tužilaca Srbije i niz nevladinih organizacija širom Srbije, među kojima je i Odbor za ljudska prava u Negotinu.