Naslovna Društvo Otvorena vrata pravosuđa: Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku

Otvorena vrata pravosuđa: Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku

269
0

U Osnovnom sudu u Negotinu u sredu, 11. marta biće održana Tematska otvorena vrata na temu „Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku“.

U saradnji sa Vrhovnim kasacionim sudom i Osnovnim sudom u Negotinu, od juna 2019. godine redovno se, tri puta godišnje, održavaju Tematska otvorena vrata, sa ciljem da građani upoznaju sud iz „drugačije perspektive i kroz dijalog sa predstavnicima pravosuđa reše brojne dileme koje imaju kao realni ili potencijalni učesnici u sudskom postupku“.

Tema drugog po redu otvorenog foruma u negotinskom Osnovnom sudu je „Kako obezbediti efikasnost i pravičnost u izvršnom postupku“.

Tematska otvorena vrata održavaju se u okviru „Otvorena vrata pravosuđa“, čiji je nosilac Komitet pravnika za ljudska prava – YUCOM.

Projekat realizuje koalicija koju čine 12 organizacija koje se bave ljudskim pravima i razvojem demokratije, kao i strukovna udruženja pravosuđa.

Projekat je podržan od strane USAID-a, a opšti cilj mu je jačanje poverenja građana u rad pravosudnih institucija u Republici Srbiji kroz poboljšanje komunikacije između građana i pravosuđa.

Zbog procedure prijave učesnika prilikom ulaska u Osnovni sud u Negotinu, potrebno je da potvrdite svoje učešće 10. marta do 17 sati na e-mail [email protected]  ili telefonom na broj 018/306975.