Naslovna Društvo Otvoren likovni konkurs za kalendar EU PRO programa za 2020. godinu: Najboljima...

Otvoren likovni konkurs za kalendar EU PRO programa za 2020. godinu: Najboljima laptop računari, tableti i mobilni telefoni

175
0

Likovni konkurs na temu „Moja evropska zajednica“ namenjen je učenicima srednjih škola i gimnazija iz 99 gradova i opština Srbije, među kojima su i đaci iz Negotina, Kladova, Bora i Majdanpeka, kao i gradova i opština Zaječarskog okruga.

Uz podršku Evropske unije razvojni program EU PRO je ovaj nagradni konkurs, 13. po redu, otvorio kako bi podstakao mlade da bolje sagledaju svoje lokalne zajednice i uvide probleme sa kojima se njihovi sugrađani iz osetljivih grupa suočavaju, ali i sa ciljem da se podstakne kreativnost i aktivizam mladih iz lokalnih samouprava uključenih u program, te da se talentovani đaci kao i škole koje podržavaju kreativno stvaralaštvo mladih nagrade.

„Ovogodišnja tema pred srednjoškolce i srednjoškolke stavlja zadatak da u svojim zajednicama prepoznaju koje grupe stanovništva su na neki način zanemarene ili isključene iz društvenih tokova, odnosno kojima je potrebna pomoć,  a zatim i da predlože i kreativno prikažu ideje kako bi moglo da im se pomogne i tako doprinese da budu ravnopravni članovi društva. Takođe, đaci mogu da prikažu i primere  dobrih praksi unapređenja socijalne uključenosti koji se već sprovode  u njihovim zajednicama“, navode u programu EU PRO.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru. Propozicije za ovaj likovni konkurs možete pronaći na OVOM linku.

Najbolji radovi, po oceni žirija, naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za 2020. godinu, dok će njihovi autori biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

„Putem konkursa pozivamo i škole da organizuju interna školska takmičenja na kojima će izabrati radove za učešće na konkursu, a škola koja se bude pokazala kao najbolja u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor“, ističu u EU PRO programu.