Naslovna Društvo Otvoren likovni konkurs programa EU PRO za srednjoškolce: Najboljima računari i mobilni...

Otvoren likovni konkurs programa EU PRO za srednjoškolce: Najboljima računari i mobilni telefoni

188
0

Za učenike srednjih škola u 99 gradova i opština, među kojima je i Negotin, razvojni program EU PRO je otvorio nagradni likovni konkurs na temu „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“

Uz podršku Evropske unije nagradni likovni konkurs za učenike i učenice srednjih škola i gimnazija na temu „Srbija u EU – Čime ćemo obogatiti Evropsku uniju?“ otvoren je kako bi podstakao mlade da prepoznaju i na kreativan način predstave ono čime će Srbija sa društvenog, kulturnog i privrednog aspekta doprineti Evropskoj uniji.

Takođe, organizovanjem konkursa, EU PRO nastavlja 12 godina dugu tradiciju koju su u južnoj i jugozapadnoj Srbiji uspostavili evropski razvojni programi koji su mu prethodili, PRO, EU PROGRES i Evropski PROGRES, pružajući tako podršku kreativnom stvaralaštvu mladih.

Ovogodišnja tema pred srednjoškolce i srednjoškolke stavlja zadatak da razmišljaju o aktivnoj ulozi Srbije u procesu evropskih integracija i da, imajući u vidu našu bogatu istoriju, tradiciju, kulturno nasleđe, ali i savremeno društvo koje živi i promoviše ključne evropske vrednosti, predstave one kvalitete kojima će Srbija obogatiti Evropsku uniju.

Najbolji radovi po oceni žirija naći će se na stranicama kalendara EU PRO-a za 2019. godinu, dok će njihovi autori i autorke biti nagrađeni laptop i tablet računarima i mobilnim telefonima.

EU PRO poziva škole da organizuju interna školska takmičenja, a one koje se budu pokazale kao najbolje u angažovanju i organizaciji dobiće kao nagradu laptop i projektor.

Konkurs je otvoren do 15. novembra, a proglašenje pobednika, dodela nagrada i promocija kalendara biće organizovani u decembru.

Detaljnije informacije o likovnom konkursu mogu se naći na internet stranici EU PRO-a: Propozicije likovnog konkursa za kalendar EU PRO-a za 2019.