Naslovna Društvo Otvoren konkurs za vatrogasce-spasioce: U Borskom i Zaječarskom okrugu 16 polaznika

Otvoren konkurs za vatrogasce-spasioce: U Borskom i Zaječarskom okrugu 16 polaznika

729
0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije raspisalo je konkurs za upis 300 polaznika na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, od kojih je 11 predviđeno za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona i odeljenja u Borskom okrugu, a pet u Zaječaru i Boljevcu.

Foto: Igor Mitrović

Četiri polaznika obučavaće se za potrebe Vatrogasno-spasilačkih bataljona Bor i Zaječar, kao i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Kladovo, a po jedan će biti angažovan u Negotinu, Majdanpeku, Donjem Milanovcu i Boljevcu.

Zaječar, isto toliko za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, dok će jedan polaznik biti angažovan za potrebe Vatrogasno–spasilačkog odeljenja Donji Milanovac.

Kako je navedeno u konkursu, četiri polaznika će biti obučeno za potrebe Vatrogasno-spasilačkog bataljona Kladovo, dok će po jedan polaznik biti angažovan u Majdanpeku, Negotinu i Boljevcu.

Konkursom, koji je otvoren do 6. aprila je, inače, predviđen upis 300 polaznika na Osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, a pravo učešća imaju državljani Republike Srbije, ne mlađi od 19 i ne stariji od 30 godina do dana zaključenja konkursa, koji najmanje godinu dana imaju prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju konkurišu, završili su srednju školu i poseduju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom C kategorije.

Pravo učešća imaju i kandidati koji posedujuju važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom B kategorije, a su položili vozački ispit C kategorije, s tim što imaju obavezu ga ga u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica polože.

Kandidati moraju da ispunjavaju posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazičnomotoričke sposobnosti i za njih ne smeju da postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Prijava na konkurs, sa dokumentacijom, podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata, a informacije se mogu dobiti i na sajtovima Ministarstva unutrašnjih poslovaCentra za osnovnu policijsku obuku.