Naslovna Ekonomija Otvoren javni poziv za nabavku opreme putem subvencionisanih kredita u 2021. godini

Otvoren javni poziv za nabavku opreme putem subvencionisanih kredita u 2021. godini

817
0

Ministarstvo privrede Republike Srbije raspisalo je javni poziv za mikro, mala i srednja preduzeća, zadruge i preduzetnike za nabavku opreme putem subvencionisanih kredita u 2021. godini.

Foto: Dragan Veljković

Sredstva opredeljena Programom namenjena su za sufinansiranje nabavke nove proizvodne opreme i opreme direktno uključene u proces proizvodnje razmenjivih dobara i izvođenje građevinskih radova.

  • Privredni subjekti koji ispune uslove Programa i kojima banke, odnosno lizing kompanije uključene u realizaciju Programa, uslovno odobre kredit odnosno finansiranje mogu ostvariti pravo na sufinansiranje do 25 odsto od neto vrednosti opreme koja se nabavlja.
  • Učešće privrednih subjekata iznosi pet odsto od ukupne vrednosti opreme,
  • Ostatak sredstava se obezbeđuje iz kredita poslovnih banaka ili finansijskog lizinga lizing kompanija uključenih u sprovođenje ovog Programa.

Visina bespovratnih sredstava koja se može dodeliti privrednom subjektu određuje se u odnosu na broj zaposlenih na neodređeno vreme na dan 31. decembra 2020. godine po evidenciji Centralnog registra obaveznog socijalnog osiguranja:

  • jedan zaposlen – do milion dinara,
  • dva do pet zaposlenih – do 2,5 miliona dinara,
  • šest i više zaposlenih – do pet miliona dinara.

Javni poziv je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a najkasnije do 31.12.2021.

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) poziva sve zainteresovane kojima su potrebne dodatne informacije ili pomoć u apliciranju da se jave na telefon: 019/426-376 ili pišu na e-mail: [email protected]