Naslovna Hronika Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić određen pritvor; Uhapšene još dve osobe

Osumnjičenima za ubistvo Danke Ilić određen pritvor; Uhapšene još dve osobe

296
0

Više javno tužilaštvo u Zaječaru donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičeni J. S. i D. D. zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo Teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni S. J. iz Luke i D. D. iz Zlota saslušani su u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. tužilaštvu.

D. D. u potpunosti priznao izvršenje krivičnog dela, dok se S. J. branio ćutanjem. Na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Zaječaru osumnjičenima je odredio pritvor u trajanju do 30 dana.

„Pritvor je određen zbog opasnosti od bekstva, mogućnosti da utiču na svedoke i da unište ili uklone tragove izvršenja krivičnog dela, kao i zbog uznemirenja javnosti. O daljem toku postupka biće ispitani svedoci i provedena neophodna veštačenja“ , navode u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (1951) i D. D. (1984)  zbog postojanja osnova sumnje da su D. D. (50), osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog Polјa na, za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

„Zbog postojanja osnova sumnje da su najverovatnije 28. marta ove godine počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru“, navode u Ministarstvu unutrašnjih poslova.