Naslovna Politika Osuđen napad na zamenika predsednika opštine Negotin

Osuđen napad na zamenika predsednika opštine Negotin

4485
0

Bogdan Gugić, zamenik predsednika opštine Negotin i kandidat za odbornika na predstojećim lokalnim izborima ispred liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu – Ivica Dačić“ napadnut je u utorak uveče ispred zgrade u kojoj živi.

Bogdana Gugića su, rečeno je na konferenciji za novinare u prostorijama Srpske napredne stranke, sa leđa napala dvojica maskiranih muškaraca bejzbol palicama. Incident se dogodio u ulici JNA, ispred zgrade u kojoj Gugić stanuje, u utorak oko 22 časa.

„Sreća da je tu bila rizla jer se radi na uređenju naselja pa sam čuo korake i okrenuo se, a videvši njih dvojicu kako nasrću na mene mahinalno podigao ruku da se zaštitim“, ističe Gugić.

On je u ovom napadu zadobio povredu desne ruke i butine na desnoj nozi, a napadači su mu polomili mobilni telefon koji je, tom prilikom, držao u ruci.

„Malo mi je teško, a psihički se loše osećam. Mislim da ovo ne vodi ničemu. Ja politiku posmatram drugačije i ne smatram da treba da se vodi na ovakav način. Najviše napada u zadnjih pet, šest meseci je bilo na moju ličnost, na moju porodicu. Konkretno mogu da kažem da sam pre dva, tri meseca isprovociran u jednom restoranu, svi prisutni znaju šta se desilo, ofarbali su mi službeni auto, ženin automobil, pisali razne grafite na svlačionici fudbalskog kluba u Prahovu, na klupama, ogradama, spomenicima po Negotinu i po okolnim selima, pisali laži, montirali fotografije“, dodaje Bogdan Gugić.

Napad na Bogdana Gugića osudili su Vladimir Veličković, poverenik Srpske napredne stranke i predsednik opštine i Milan Uruković, predsednik negotinskih socijalista i prvi čovek lokalnog parlamenta.

Iako napadači nisu identifikovani, a ceo slučaj su preuzeli i istražni organi, koalicija naprednjaka i socijalista smatra da je napad „posledica prljave kampanje Narodne stranke“.

„Juče se pored ovog napada desio još jedan incident u selu Urovica  gde je napadnut član naše stranke Đorđe Mitulović, koga je prilikom napada Lj.К. kandidat za odbornika sa Izborne liste „Кrsta Stanković Njenjulović –  Narodna stranka“  udario više puta šakom u lice. Lj.К. je lišen slobode i biće zadržan u pritvoru zbog nasilničkog ponašanja“, rekao je Veličković.

On negira da se za ovaj incident direktno optužuje Narodna stranka, već kaže da je u pitanju sumnja.

„Mi smo rekli da sumnjamo, zato što je takva njihova kampanja unazad zadnjih sedam, osam meseci kad su ušli da se spremaju za lokalne izbore bila okrenuta na širenje takvih dezinformacija a sve u rasplamsavanju mogućeg linča od strane NN lica“, rekao je Veličković.

Sa današnje konferencije za novinare upućen je i apel istražnim organima da rade svoj posao i napadače privedu pravdi.

„Ja bih najviše voleo da nije to sa njihove strane. Mislim da će nadležni organi da otkriju šta se desilo pošto ima snimaka kamera iz okolnih zgrada, okolnih prodavnica. Nadam se da će u najkraćem roku da otkriju počinioce i nalogodavce ovog napada na mene“, poručio je Bogdan Gugić.

U Narodnoj stranci osuđuju napad na zamenika predsednika opštine Bogdana Gugića kao i šamaranje Đorđa Mitulovića u Urovici.

„To je jedan nemio događaj i to nama ne ide u korist već može da nam učini štetu. Time je uperen prst u nas jer smo im mi najozbiljniji konkurent na predstojećim izborima 17. oktobra i kao takvi predstavljamo smetnju. Verujem da je to njihov pokušaj da nas diskredituju u očima potencijalnih birača. Osuđujemo svako nasilje, vodili smo pozitivnu kampanju nismo cepali i šarali njihove plakate kao oni nama, što smo dokazali i snimcima aktivistkinja SNS od kojih je jedna medicinska sestra a druga opštinski funkcioner. Apelujemo na građane da ne švrljaju po njihovim bilbordima, da ih ne cepaju i da ne nasedaju na provokacije bilo koje vrste od strane SNS, kao što je naseo naš kandidat za odbornika iz Urovice“,  kaže Krsta Stanković Njenjulović, predsednik OO Narodne stranke, nosilac i prvi na listi.