Naslovna Društvo Osnovna škola „Vuk Karadžić“ slavi 194. rođendan

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ slavi 194. rođendan

518
0

Sportskim i kulturnim aktivnostima, najstarija osnovna škola u opštini obeležiće 194 godine postojanja i rada.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Negotinu zvanično je sa radom počela  1824. godine. Za nepuna dva veka postojanja kroz ovu školu prošle su mnoge generacije učenika, koji su kasnije svoje studenske dane, kao i radni vek, proveli u našoj najstarijoj obrazovnoj instituciji u opštini.

Za obeležavanje 194 godine postojanja i rada, učenici i nastavnici  pripremili su bogat i sadržajan program. Već sutra, 2. novembra, od 9 časova u Hali sportova biće organizovani sportski susreti učenika naše opštine.

Obeležavanje Dana škole biće nastavljeno u ponedeljak 5. novembra otvaranjem izložbe fotografija pod nazivom  „Sto godina velikog rata“. Istoga dana, od 17 časova, u svečanoj sali škole, biće održana promocija školskog lista „ Prvi koraci“.

Dan rođenja reformatora srpskog jezika Vuka Karadžića, čije ime škola i nosi, 6. novembar, učenici će obeležiti kroz aktivnost „Čas je vaš“. Zamenom uloga, škola će tada biti u rukama učenika koji će u svim radnim obavezama zamenjivati zaposlene.

Svečana akademija najavljena je za sredu 7. novembar sa početkom od 18 sati u sali negotinskog Doma kulture.

Rođendansko slavlje biće zaokruženo svečanom sednicom škole u četvrtak 8. novembra, na Mitrovdan, sa početkom od 12 sati i 30 minuta u svečanoj sali škole.