Naslovna Društvo Osnovna škola “Vera Radosavljević” proslavila 54. rođendan

Osnovna škola “Vera Radosavljević” proslavila 54. rođendan

600
0

Osnovna škola “Vera Radosavljević” proslavila je 54. godišnjicu postojanja svečanom akademijom, promocijom školskog lista, ali i nizom sadržaja.

Kruna Dana škole bila je i priredba za roditelje i građane Negotina, upriličena u Domu kulture “Stevan Mokranjac”.

Prepoznatljivi po svojim kreativnim i maštovitim priredbama, učenici Osnovne škole “Vera Radosavljević” pokazali su i ovoga puta koliko se ambiciozno radi i stvara u njihovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Nakon prošlogodišnjeg uspeha sa predstavom “Kuhinja”, ovogodišnja predstava povodom Dana škole bila je posvećena vodi, budući da se 22.mart obeležava kao Svetski dan voda.

Najvažnije životne činjenice o vodi, biljnom i životinjskom svetu naših reka, mora i okeana, ali i o značajnim postulatima zaštite životne sredine, kolektiv druge gradske osnovne škole, “upakovao” je u maštovite songove, baletski i klasičan ples, vrcavi humor, ali i obilje muzike, dečjih stihova, pre svega.

Na pozornici Doma kulture “Stevan Mokranjac”, Osnovna škola “Vera Radosavljević” povela nas je na samo morsko dno, uz povremeni izlazak na kopno, na koji su publiku svojim atraktivnim dijalozima ubedljivo i šarmantno vodili jedan gusar, Popaj, Oliva, jedna zlatna ribica, mnoge sirene i jedan Narcis.

Bilo je tu i kapetana i mornara, malenih rakova, meduza, ribica, balerina, pa čak i sinhronih plivača u zanimljivom igrokazu u kojem je tek jedno platno i obilje talenata ubedljivo dočaralo vodu.

Od početka do kraja predstave, koja se gledala i bukvalno u dahu, na sceni su dominirali najmlađi, bilo u igri sa kišobranima, u pesmama o mornarima i moru, u plesu šarenog morskog sveta.

Naravno, odgovornost za sve značajne govorne i edukativne delove o vodi, podelili su oni stariji, ali su i mlađi, kazivanjem stihova bili na visini zadatka.

Oduševili su i učenici nižih razreda igrokazom o značaju ekologije i lekcijama o tome kako se čuva životna okolina na engleskom jeziku, ali i završna igra “morskog sveta” sa talasima, dočarana ukrasnim trakama.

Publika je oduševljeno pozdravila sve učesnike ovog pravog dečjeg spektakla, koji su dopunili, svojim šarenilom, kostimi učesnika priredbe i naravno scenografija, po kojoj je ova škola, takođe poznata.

Osim ove scensko muzičke predstave, koju je publika nagradila višeminutnim aplauzom na kraju, uz čestitke učenicima i nastavnicima koji su je brižljivo i marljivo pripremali, Osnovna škola “Vera Radosavljević” je povodom svog 54. rođendana priredila i takmičenje u raznim sportovima uz učešće osnovaca iz naše opštine.

Promovisan je i 81. broj đačkog lista “Školsko zvonce”, u kojem je prikazan život i rad OŠ “Vera Radosavljević” od prošlogodišnjeg broja pa do danas.

Program obeležavanja 54. rođendana Osnovne škole „Vera Radosavljević“, uz zahvalnost učenicima i nastavnicima na rezultatima u nastavnom programu, zaokružen je današnjom svečanom akademijom.