Naslovna Društvo Osnovna škola „Vera Radosavljević“ obeležava 57. rođendan

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ obeležava 57. rođendan

302
0

Osnovana u drugoj polovini prošlog veka Osnovna škola „Vera Radosavljević“ proteklih skoro šest decenija odškolovala je veliki broj đaka koji se i danas rado vraćaju u pričama svojim školskim danima. Škola danas, u posebnim uslovima koji su na snazi već godinu dana, slavi svoj 57. rođendan.

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ osnovana 1964. godine, kao druga gradska škola ponela je tada ima narodnog heroja Vere Radosavljević Nade.

Kroz decenije postojanja prilagođavala se aktuelnim društvenim promenama, hvatala u koštac sa problemima, menjala, ali su se zaposleni u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi trudili da zadrže timski duh koji krasi ovu školu.

Prepoznatljiva po autentičnim školskim priredbama koje liče na prave pozorišne priče, bogate scenografije i kostima, već drugu godinu zbog aktuelne situacije vezane za pandemiju korona virusa, nastavnici i učenici na druge kreativne načine obeležavaju dan svoje škole.

Pred čitaocima je ove godine dvobroj elektronskog školskog lista koji nas upoznaje sa ovom školskom ustanovom, učenicima, nastavnicima, uspesima, planovima škole „Vera Radosavljević“.

„Usled pandemije izazvane korona virusom, prošlogodišnji Dan škole nismo mogli da obeležimo na tradicionalni način, priredbom a ni objavljivanjem i promocijom lista „Školsko zvonce“. Ove godine smo, takođe, uskraćeni za čari priredbe kojoj se deca najviše raduju, ali smo zato u mogućnosti da objavimo elektronski časopis koji u savremneoj eri interneta ispunjava potrebe svih nas. U ovim neizvesnim vremenima „Verino“ srce zvoni neiscrpnom snagom kako bi se čvršće vezalo nitima znanja, odgovornosti, tolerancije, uvažavanja i drugarstva“, kaže Jasmina Luković, direktorka Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Protekla kalendarska godina bila je za sve zaposlene u prosveti godina izazova, ali i primene svih iskustava stečenih na edukacijama kada je elektronska pismenost i nastava u pitanju. Prioritet je bio ne prekidati nastavu, pružiti neophodnu obrazovnu, ali i vaspitnu podršku deci i roditeljima, koji su se, takođe, uhvatili u koštac sa novom tehnologijom i novim pristupom nastavi.

„Godina za nama bila je puna izazova. Posve neočekivano, veći deo drugog polugodišta prošle školske godine proveli smo za računarima, to jest nastavom na daljinu. Učionice i školske klupe zamenili su onlajn časovi putem televizije i interneta. Škola je ostala tiha, prazna, hladna, bez školskog zvona, graje i smeha dece. Nikome nije lako pao prelazak na nastavu na daljinu. Zajedno smo prebrodili i nedostatak digitalne opreme, interneta, uspeli da steknemo ono što je najbitnije –znanje. I u ovim okolnostima videlo se da imamo kvalitetne nastavnike, koji su posvećeni i spremni da ulože ogroman trud i vreme kako bi radili sa učenicima“, ističe Jasmina Luković, direktorka škole uz podsećanje da su najveći teret poneli prvaci koji još uvek nisu osetili prave čari škole, ali sa nadom da će školsko dvorište i učionice ponovo odjekivati od dečijeg smeha i žamora.

Kolektivu i učenicima OŠ „Vera Radosavljević“ čestitamo 57. rođendan!