Naslovna Društvo Osnovna škola „Vera Radosavljević“ obeležava 55 godina obrazovanja

Osnovna škola „Vera Radosavljević“ obeležava 55 godina obrazovanja

485
0

Sportskim susretima učenika osnovnih škola naše opštine danas počinje obeležavanje 55. rođendana Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ sportskim, umetničkim i književnim programima obeležiće 55 godina postojanja i vaspitno obrazovnog rada.

Škola je osnovana 1964. godine kao druga osnovnoškolska ustanova u gradu, a naziv je dobila u znak sećanja na narodnog heroja Veru Radosavljević.

Svetkovanje povodom Dana škole počinje sportskim susretima koji će danas na terenima škola okupiti učenike iz svih osnovnih škola sa područja naše opštine.

Nakon sportskih nadmetanja, prvi dan obeležavanja rođendana škole biće zaokružen promocijom lista „Školsko zvonce“, koja je najavljena za 18 sati u prostorijama škole.

 

Proteklih meseci učenici i nastavnici pripremali su priredbu koja će, kao što je publika već i  navikla, doneti iznenađenja kako u dramskom i muzičkom  izvođenju tako i u samoj scenografiji.

Predstavu pod nazivom Nebo posetioci u negotinskom Domu kulture biće u prilici da pogledaju u četvrtak 21. marta sa početkom u 18 sati.

Obeležavanje dana Osnovne škole „Vera Radosavljević“ biće zaokruženo svečanom sednicom škole na kojoj će, u petak 22. marta od 12 sati, učenici, nastavnici, gosti i prijatelji škole obeležiti 55 godina postojanja i rada.