Naslovna Društvo Osnovna škola „Vera Radosavljević“, mesto gde se rađaju nove ideje

Osnovna škola „Vera Radosavljević“, mesto gde se rađaju nove ideje

711
0

Digitalizacija učionica, negovanje tolerancije kod učenika, unapređenje znanja, zadaci su za zaposlene u Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ na pragu šeste decenija postojanja.

Timski rad, motiv je koji pokreće zaposlene u Osnovnoj školi „Vera Radosavljević“ a oni ga, sudeći po dobro organizovanom programu obeležavanja Dana škole, neguju i kod svojih učenika.

Osnovana u drugoj polovini prošlog veka, kao druga vaspitno obrazovna ustanova u gradu, ponela je ime narodnog heroja Vere Radosavljević. Od 1964. godine do danas rasla je i menjala kako su to prilike u društvu diktirale.

„Danas je postala sinonim za dobru nastavu i uspešnost na takmičenjima na svim nivoima. Posebna briga o deci, dobri uslovi za rad i učenje, kvaliteti su po kojima je naša škola prepoznatljiva“, istakla je Jasmina Luković, direktorka škole, obraćajući se mnogobrojnim gostima, kolegama i učenicima, na svečanoj sednici škole.

„U septembru upisujemo dva odeljenja prvog razreda. Želimo da izađemo u susret vama, roditeljima, uzimajući u obzir vaše potrebe i obaveze i organizujemo nastavu samo u prepodnevnoj smeni, kao i bezbedan i osmišljen  produženi boravak za učenike prvog i drugog razreda“, rekla je direktorka škole.

Svečana sednica bila je prilika da se najbolji pohvale. Nagrade su otišle u ruke najvrednijih đaka koji su svoje znanje i talenat pokazali na takmičenjima u svim oblastima i na svim nivoima.

Za uspešno predstavljanje škole i rad sa učenicima nagrađeni su i nastavnici-mentori.

Zaposleni u školi zahvalili su se na dugogodišnjoj saradnji lokalnoj samoupravi, preduzećima i  prijateljima koji svih ovih godina pomažu da škola bude lepo  i prijatno mesto za boravak učenika, a nastava savremena.

Nagrade su otišle i u ruke zaposlenih koji obeležavaju svoje jubilarne godine provedene u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi.

Školi je na svečenoj sednici, od strane opštinske organizacije Crvenog krsta Negotin, uručeno najveće priznanje ove humanitarne organizacije, Zlatni znak Crvenog krsta, za uspešno saradnju.

Posebno priznanje za humani rad u ovoj organizaciji uručen je Snežani Protić, nastavnici fizike.

„Osnovna škola „Vera Radosavljević“ je tu da se postara i pruži kvalitetno obrazovanje  i vaspitanje, jer mi stvaramo mesto gde se rađaju nove ideje, neguje tolerancija i unapređuje znanje“, rekla je zahvalivši se kolegama i učenicima na saradnji, direktorka škole Jasmina Luković.