Naslovna Društvo Osnovna škola “Stevan Mokranjac” u Kobišnici slavi 152. rođendan  

Osnovna škola “Stevan Mokranjac” u Kobišnici slavi 152. rođendan  

613
0

Osnovana daleke 1867. godine, Osnovna škola “Stevan Mokranjac” u Kobišnici obrazuje učenike od prvog do osmog razreda.

Foto: Osnovna škola „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici

Iako su počeci rada ove obrazovno – vaspitne ustanove vezani za drugu polovinu 19. veka, školske zgrade u selima Kobišnica i Bukovče izgrađene su  tek 1907. godine. Područno odeljenje u Srbovu, svoj školski prostor dobija  početkom 1935. godine.

Dvodnevnim aktivnostima učenici i kolektiv Osnovne škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici obeležili su više od 15 decenija postojanja i rada. Učenici su se tokom ove nedelje nadmetali u sportskim aktivnostima, a u petak je svečanom sednicom zaokruženo obeležavanje Dana škole.

Detalj sa naslovne strane školskog lista „Mladost“

Bila je to prilika da se nagrade najuspešniji učenici koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima, pohvale nastavnici i promoviše novi broj školskog lista “Mladost”.

“Odlučili smo da vas podsetimo koliko je narodna tradicija važna i da nikada ne treba da zaboravimo ko smo”, poruka je direktora škole Anđelke Balanesković, na promociji školskog lista koji na više od 50 strana donosi priče o tradiciji krajinskih sela, nošnji, običajima, pesmama.

Na stranicama časopisa nalaze se i priče iz školskog života, uspesima  učenika, kao i nastavnika sa takmičenja, kao i priča učiteljice Mirjane Kostić koja se poslom prosvetnog radnika bavi već 39 godina.

Učenicima i zaposlenima u Osnovnoj školi “Stevan Mokranjac” čestitamo Dan škole.