Naslovna Društvo Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu obeležava 172 godine postojanja i...

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu obeležava 172 godine postojanja i rada

482
0

Sportskim susretima i umetničkim programom škola u Jabukovcu obeležava svoj dan.

Sportskim susretima učenika opštine Negotin najavljenim za utorak 5.jun Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ započinje obeležavanje 172. godišnjice postojanja i rada.

Kulturno- umetnički program učenici i nastavnici pripremaju za sredu 6.jun, dok će svečana sednica, na kojoj će biti uručene diplome najuspešnijim učenicima na proteklim takmičenjima, biti održana u četvrtak 7.juna.

Osnovna škola u Jabukovcu je posle Drugog svetskog rata nosila ime Osnovna osmorazredna škola, da bi sredinom sedamdesetih dobila naziv Osnovna škola „25. maj“. Ime velikog srpskog pesnika i lekara Jovana Jovanovića Zmaja, škola  nosi od 1997.godine.

Odlazak u zemlje zapadne Evrope i migracije stanovništva, ispraznile su sela, pa i školske klupe.

„Pored matične škole, koja je osmogodišnja, našu školu pohađaju i učenici u selima Vratna i Cigansko Groblje. Do 1986. godine nastava je bila organizovana i u zaseoku Pojana Lunga. Nažalost, i mi se kao i ostale škole u našoj opštini, ali i Srbiji, suočavamo sa sve manjim brojem đaka“ , kaže za NG portal Mića Blendić, direktor jabukovačke škole.

Uprkos tome, i u ovoj krajinskoj školi se nastavnici trude da odgovore svim zahtevima savremene nastave, pa je svaki uspeh učenika na takmičenjima  još veći i značajniji.

Učenicima, nastavnicima i zaposlenima čestitamo Dan škole!