Naslovna Društvo Osnovna škola „Branko Radičević“ obeležava 37. rođendan

Osnovna škola „Branko Radičević“ obeležava 37. rođendan

339
0

Osnovana kao najmlađa obrazovna ustanova u gradu 1982. godine, Osnovna škola „Branko Radičević“ ove nedelje mnogobrojnim aktivnostima obeležava 37 godina uspešnog postojanja i rada.

Izgradnja modernog školskog zdanja počela je 1980. godine, a prvi učenici nastavu su počeli da slušaju dve godine kasnije. Škola je prvobitno nosila naziv „Josip Broz Tito“, sve do 1993. godine kada, na inicijativu zaposlenih, dobija ime našeg velikog pesnika Branka Radičevića. Već 26 godina, škola kao svoj dan slavi 27. mart, sećajući se dana rođenja omiljenog srpskog književnika.

Sportskim susretima osnovaca naše opštine, Osnovna škola „Branko Radičević“ počinje obeležavanje Dana škole. U sportskoj sali škole, koja je tek pre par godina stavljena u funkciju, devojčice i dečaci nadmetaće se u mnogobrojnim sportskim disciplinama.

Posebno mesto u obeležavanju rođendana naše najmlađe škole ima promocija školskog lista „Uranak“. Tako će u utorak, 26. marta u školskoj biblioteci javnosti biti predstavljen najnoviji broj lista i predstavljeni slavodobitnici literarnih i likovnih nagrada naše opštine.

Na sam dan rođenja velikog pesnika 27. marta na pozornici negotinskog Doma kulture, učenici ove škole predstaviće  muzičko-poetski program za Negotince. Sa početkom u 19 sati, posetioci će biti u prilici da uživaju u programu koji već nedeljama pripremaju učenici i nastavnici škole.

Obeležavanje 37. godišnjice postojanja i rada Osnovne škole „Branko Radičević“ biće zaokruženo svečanom sednicom najavljenom za četvrtak, 28. mart sa početkom u 12 sati. Ovom prilikom biće nagrađeni najuspešniji učenici koji su postigli dobre rezultate iz svih oblasti na svim nivoima takmičenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.