Naslovna Društvo Osnovci uspešni na takmičenju iz tehnike: Na republičku smotru ide petoro Negotinaca

Osnovci uspešni na takmičenju iz tehnike: Na republičku smotru ide petoro Negotinaca

919
0

Na okružnom takmičenju iz tehnike i tehnologije, tehničkog i informatičkog obrazovanja, održanoj nedavno u Krivelju kod Bora, učenici negotinskih osnovnih škola pokazali su zavidno znanje i svojim rezultatima ostvarili pravo da se takmiče i na republičkoj smotri.

Mihajlo Matović i Anđela Popović, učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“

Mihajlo Matović, učenik šestog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ osvojio je na okružnom takmičenju iz  takmičenju tehnike i tehnologije, tehničkog i informatičkog obrazovanja, prvo mesto sa maksimalnih 100 poena u disciplini automodelarstvo i pravo da se takmiči na republičkoj smotri.

Na republičko takmičenje ide i Anđela Popović, učenica petog razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koja je na okružnom takmičenju osvojila treće mesto i u ukupnom plasmanu u disciplini praktična izrada rada po zadatku, zabeležila 81 poen.

Jovana Dujkić, Luka Mirović i Milica Savić, učenici Osnovne škole „Branko Radičević“

Plasman na republičku smotru osvojio je u disciplini praktična izrada rada po zadatku, ali u kategoriji učenika šestog razreda i Luka Mirović iz Osnovne škole „Branko Radičević“ sa 88 poena u ukupnom plasmanu.

I Milica Savić, učenica osmog Osnovne škole „Branko Radičević“ u disciplini praktična izrada rada po zadatku sa 55 poena osvojila je treće mesto.

U kategoriji brodomodelarstva Jovana Dujkić, učenica sedmog razreda Osnovne škole, takođe je bila trećeplasirana sa sa 65 poena u ukupnom plasmanu.

Na ovom takmičenju zapažene rezultate imali su i Anastasija Čobotić (OŠ „Vuk Karadžić“), Sofija Vidanović (OŠ „Vera Radosavljević“), Aleksa Paunović (OŠ „Branko Radičević“), Milan Krecojević (OŠ „Hajduk Veljko“, Štubik), Helena Mihajlović (OŠ „Vuk Karadžić“), Konstantin Janjić (OŠ „Branko Radičević“) i Jelena Mitrović (OŠ „Branko Radičević“).

Mentori takmičara osnovnih škola naše opštine bili su nastavnici Žika Savuljesković, Miloš Jotić, čiji će učenici braniti boje Negotina i Borskog okruga i na republičkom takmičenju, kao i Srđan Vojinović i Jelena Petković.