Naslovna Društvo Osnovci iz Negotina i Kladova najbolji na okružnom takmičenju iz hemije

Osnovci iz Negotina i Kladova najbolji na okružnom takmičenju iz hemije

1467
0

Dvojica negotinskih osnovaca iz škole „Vuk Karadžić“ i učenica završnog osmog razreda iz Kladova nadmetaće se krajem maja u Novom Sadu na republičkom takmičenju iz hemije. Oni će predstavljati Borski okrug.

Novak Mirković i Ilija Karanović sa nastavnikom hemije Mirkom Pejčićem

U Osnovnoj školi „3.oktobar“ u Boru u subotu, 17. aprila održano je okružno takmičenje iz hemije na kome su učestvovali učenici sedmog i osmog razreda iz Kladova, Negotina, Jabukovca, Donjeg Milanovca i Bora.

U kategoriji sedmog razreda prvo mesto osvojio je učenik Novak Mirković, dok je u kategoriji osmog razreda najbolji bio Ilija Karanović, obojica iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Negotinu. Isti broj poena u kategoriji osmaka kao i plasman na republičko takmičenje osvojila je i Ana Pucinikić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Kladovu.

Zajedno sa svojim mentorima, nastavnicima hemije Mirkom Pejčićem i Irenom Stamenković ovo troje učenika će predstavljati Borski okrug na republičkom takmičenju koje će biti održano krajem maja  na Prirodno – matematičkom fakultetu u Novom Sadu.

U kategoriji sedmaka na okružnom takmičenju u Boru drugo mesto pripalo je Jeleni Turanović iz kladovske osnovne škole „Vuk Karadžić“, a treće Kseniji Filčić iz OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jabukovcu, ali ne i plasman na republičko takmičenje.