Naslovna Obrazovanje Osnovci i srednjoškolci i dalje na nastavu po prvom modelu

Osnovci i srednjoškolci i dalje na nastavu po prvom modelu

166
0

Na teritoriji opštine Negotin sve osnovne i srednje i škole u toku sledeće nedelje organizovaće neposrednu nastavu sa učenicima.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola odlučio je da se nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji odvija po prvom modelu. Tako će i osnovne i srednje škole u našoj opštini, uz primenu svih epidemioloških mera, raditi po preporuci Tima.

Prema podacima Servisa javnog zdravlja Instituta za javno zdravlje Batut, tokom prošle nedelje u našoj zemlji od korona virusa,u školskom uzrastu od šest do 18 godina, obolelo je 1.454 dece i mladih. U osnovnim i srednjim školama 13 odeljenja, u kojima je 16 i manje učenika a koja su imala tri slučaja infekcije, promenila su način organizacije nastave sa neposrednog rada na onlajn nastavu. Po podacima  Servisa javnog zdravlja 127 odeljenja gde je 17 i više učenika, nastava je realizovana po kombinovanom modelu.

Podaci će se do kraja prvog polugodišta prikupljati u jedinicama lokalnih samouprava koje će Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola pratiti i odlučivati po kom modelu će nastava biti organizovana.