Naslovna Društvo Osmacima predstoji pripremni period pred završne ispite koji počinju 18.juna

Osmacima predstoji pripremni period pred završne ispite koji počinju 18.juna

208
0

Zvanično je završena školska godina za učenike osmog razreda – slede pripreme pred završni ispit.

Učenici osmog razreda OŠ „Branko Radičević“ proslavljaju kraj školske godine, foto: Škola

Utvrđivanje znanja iz srpskog jezika, matematike, biologije, hemije, fizike, geografije i istorije je počelo i ostalo je malo vremena pred veliko finale i trodnevno polaganje završnih ispita.

Pripreme su počele na vreme, još u sedmom razredu. Osmaci su se na dodatnim časovima , a mnogi i na privatnim, pripremali uz pomoć pitanja koja se nalaze u Zbirkama koje je pripremilo ministarstvo prosvete.

Svoje znanje će prvo staviti na probu u ponedeljak 18.juna  kada će rešavati test iz srspkog jezika.Već sutradan mali maturanti pokazaće svoje znanje iz matemtike. Kombinovani test koji sadrži pitanja iz pet nastavnih predmeta rešavaće u sredu 20.juna.

Testovi se rešavaju dva sata, od 9 do 11 sati. Preliminarni rezultai biće objavljeni u petak 22.juna do 8 sati, a konačni nakon svih žalbi i prigovora u četvrtak 28.juna od 8 sati.

Sledeći korak je popunjavanje liste želja. Učenici će u svojim osnovnim školama u subotu 29.i nedelju 30.juna biti u prilici da izaberu 20 smerova ili škola koje mogu da upišu shodno postignutom uspehu u školi i rezultatima na završnom ispitu.

Konačno upis u srednje škole u prvom upisnom roku je 9.i 10 juna od 8 do 15 časova.