Naslovna Društvo Osmaci danas polagali završni ispit iz srpskog jezika

Osmaci danas polagali završni ispit iz srpskog jezika

230
0

Učenici osmog razreda osnovnih škola u Srbiji polagali su danas završni ispit iz srpskog jezika.  Test iz srpskog polagalo i 226 osmaka u 11 osnovnih škola u opštini Negotin.

Učenici osnovnih škola opštine Negotin, njih 218 polagali su danas test iz srpskog jezika, a osmoro učenika OŠ “12. septembar” završni ispit polagalo je po Individualnom obrazovnom planu, IOP2.

Sutra će osmaci u školama u Negotinu, Dušanovcu, Jabukovcu, Kobišnici, Prahovu, Rajcu, Urovici i Štubiku polagati matematiku, a u petak, 23. juna izabrani test koji su birali između biologije, geografije, istorije, hemije i fizike.

Polaganje traje 120 minuta i samim postupkom polaganja je predviđeno da učenici ne mogu da napuste prostoriju prvih 45 minuta i poslednjih 15 minuta.

Na ova tri testa učenici mogu da dobiju 40 poena, po 14 iz srpskog jezika i matematike i 12 na izabranom testu, a po osnovu opšteg uspeha maksimalno 60 poena.

Preliminarni rezultati biće objavljeni u nedelju 25. juna do 8 časova ujutru na sajtu Moja srednja škola, a u školama 26. juna.

Konačni rezultati biće objavljeni 28. juna, nakon čega sledi popunjavanje liste želja, a 3. jula ide raspodela po školama.