Naslovna Hronika Osamnaestogodišnjak krao gorivo iz autobusa u Boru i Majdanpeku

Osamnaestogodišnjak krao gorivo iz autobusa u Boru i Majdanpeku [Foto, Video]

1618
0

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, uhapsili su S. R. (18) i N.G. (29) koje sumnjiči za tešku krađu, prikrivanje, ali i druga krivična dela.

Foto: PU Bor

Kako navode u Policijskoj upravi u Boru,  S .R. je osumnjičen da je u selu Gornjane u blizini Bora, 1. aprila, u toku noći obio rezervoar autobusa jedne firme za prevoz punika i istočio oko 250 litara dizel goriva.T

akođe, on se tereti da je 8. aprila u selu Vlaole, Opština Majdanpek, iz autobusa istog prevoznika ukrao oko 350 litara dizel goriva, a potom i 13. aprila, tokom noći u društvu sa G.N, u istom selu, ponovo iz autobusa ukrao oko 200 litara nafte.

Prilikom pretresa njegove kuće policija je pronašla 11 kanistera sa dizel gorivom, a u dvorištu i pištolj za koga se sumnja da ga je tu zakopao G.N. Policija je pronašla i oduzela i manju količinu marihuane.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivične prijave, biti privedeni tužiocu.

S.R. se tereti zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teška krađa i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, a protiv njega će u redovnom postupku biti podnete i krivične prijave za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljeno skladištenje robe.

N.R. se, međutim tereti zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prikrivanje, a protiv njega će biti podneta i krivična prijava za tešku krađu, navode u Policijskoj upravi u Boru.

Deo ukradenog goriva; Foto: PU Bor