Naslovna Društvo Osam republičkih nagrada učenicima negotinske Umetničke škole

Osam republičkih nagrada učenicima negotinske Umetničke škole

939
0

Na onlajn republičkom takmičenju solfeđista i teoretičara muzike, učenici negotinske Umetničke škole „Stevan Mokranjac“  osvojili su osam nagrada: sedam prvih i jednu drugu. Sa maksimalnih 100 poena učenici zablistali čak tri puta.

Foto: Umetnička škola „Stevan Mokranjac“

Epidemiološka situacija diktira ove godine ne samo novi način organizacije nastave u školama  već i takmičenja učenika. Tradicionalno nadmetanje učenika muzičkih škola Srbije u solfeđu i teoriji muzike, koje je kalendarom predviđeno u decembru, ove godine organizovano je početkom novembra i to onlajn.

Učenici Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina ostvarili su na ovogodišnjem nadmetanju sjajne rezultate. Već prvog takmičarskog dana maksimalnih 100 poena osvojile su  na takmičenju teorije muzike: Vanja Milosavljević, učenica trećeg razreda srednje muzičke škole i Milica Arsenijević, učenica drugog razreda. Njihov mentor je Boban Milosavljević.

Prvu nagradu osvojio je Pavle Jovanović, učenik prvog razreda u klasi Kristine Đukić, koji je na poznavanju teorije muzike osvojio 98 poena, kao i Marija Milosavljević, čiji je mentor, takođe, Boban Milosavljević, a koja je osvojila 97 poena.

Odlično su se pokazali i solfeđisti. Najbolji među njima je Aleksandar Nikolić, učenik prvog razreda, koji je prvu nagradu osvojio sa maksimalnim brojem poena. Sa ostvarenih 95,66 poena Jelena Popović, učenica četvrtog razreda takođe je dobitnik prve nagrade. Oba učenika su u klasi Vesne Mitrović.

I drugi takmičarski dan je bio uspešan za negotinske đake. Jelena Popović iz klase Ksenije Gocić je na takmičenju iz teorije muzike sa osvojenih 98 poena zauzela prvo mesto.

Mina Dinić, učenica prvog razreda srednje muzičke škole u klasi Ružice Rajković na nadmetanju solfeđista sa ostvarenih 93,33 poena zauzela je drugo mesto.

Organizator ovogodišnjeg Republičkog  takmičenja je Udruženje muzičkih i baletksih pedagoga Srbije.