Naslovna Društvo COVID-19 Osam pozitivnih na virus korona u opštini Negotin: Trenutno aktivnih 207 kovid...

Osam pozitivnih na virus korona u opštini Negotin: Trenutno aktivnih 207 kovid slučajeva

2069
0

Na osnovu rezultata antigen testiranja na prisustvo virusa korona u opštini Negotin pozitivno je još osmoro naših sugrađana.

U negotinskoj zdravstvenoj ustanovi od 23 antigen testa pozitivan rezultat na kovid-19 evidentiran je kod osmoro pacijenata, od kojih su tri žene od 51 do 60 godina starosti. Prisustvo virusa korona potvrđeno je i kod petorice muškaraca od 42 do 77 godina.

Iz laboratorije „Vatreno oko“ iz Niša stigli su rezultati četiri PCR testa i svi su negativni.

Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti je obavljeno 64 pregleda, od kojih se 47 pacijenata javilo prvi put, a 17 je kontrolnih.

U poslednja dva dana na Grudnom odeljenju negotinske bolnice, na kojem se trenutno leči desetoro pacijenata sa upalom pluća, hospitalizovano je pet pacijenata, od kojih će dva tokom dana biti transportovana u Niš.

Od početka novembra je iz Negotina na dalje lečenje upućena su 32 pacijenta pozitivnih na virus korona, od kojih 22 u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Sokobanji, osmoro je hospitalizovano u Nišu, na Klinici za infektivne bolesti, a dvoje u Beogradu u bolnici „Dr Dragiša Mišović“.

Trenutno je u opštini Negotin 207 aktivnih kovid-19 slučajeva.