Naslovna Društvo OŠ “Stevan Mokranjac” nagrada za dobrotu

OŠ “Stevan Mokranjac” nagrada za dobrotu

605
0

Srpski filantropski forum u saradnji sa Ministarstvom prosvete, na Nacionalni dan davanja, uručio je nagrade đacima i školama, ali i pojedincima koji su se isticali svojom humanošću, empatijom i solidarnošću. Među nagrađenima i OŠ “Stevan Mokranjac” iz Kobišnice.

Nemanja Ivanović i Daniela Pejčić sa Veranom Matićem; Foto: Foto: Srpski filantropski forum

Za doprinos u podsticanju dobrih dela Srpski filantropski forum i Ministarstvo prosvete uručili su 9. oktobra u Dečijem kulturnom centru Beogra priznanja za najuspešnije akcije i ideje.

Među nagrađenima je i 20 škola, a među njima i Osnovna škola “Stevan Mokranjac” u Kobišnici, jedina iz ovog dela Srbije.

“Na Dan starih, 1. oktobra obilazim sa svojim đacima naše starije meštane. Deca recituju, pevaju, pričaju starima, a oni nama pričaju životne, istorijske, ratne, ali i priče o igrama i igračkama iz detinjstva. Deca to pamte, zapisuju, prepričavaju, a naši stariji sugrađani su srećni jer su ih obišla deca i učiteljica. Obostrano je zadovoljstvo”, kaže mr Daniela Pejčić, profesor razredne nastave koja je zajedno sa učenikom Nemanjom Ivanovićem prisustvovala svečanoj dodeli nagrada, kojim Srpski filantropski forum i Ministarstvo prosvete odaje priznanje izuzetnim delima učenika svih škola u Srbiji, koji su se pokazali i dokazali svojom posvećenošću negovanju drugarstva, tolerancije, brige o bližnjima i humanosti, a sve u cilju usmeravanja društva na pravi put nakon tragičnih događaja u maju 2023. godine.

Foto: Srpski filantropski forum

Svedočanstva o dobroti uručena su i: “Eliksir Grupi” za podršku akciji pomoći Turskoj i Siriji , organizacijama ADRA i “Svetionik”, kao i zrenjaninskoj Narodnoj biblioteci za Pesničku štafetu.

Nagradu je u ime „Eliksir Grupe“ primila Margareta Musić, direktorka Eliksir fondacije

Priznanja su uručena i Nini Ninković, devojčici koja je prodavala krofne kako bi prikupila sredstva za lečenje svog oca, košarkašu Nikoli Mirotiću za donaciju za lečenje dečaka, voditeljki Tamari Grujić, nastavniku Borku Petroviću, Horu i orkestru “Muzika nade” i pesniku Ljubivoju Ršumović.

“Osećaj sa dodele nagrada je neopisiv. Biti na bini sa Tamarom Grujić, kolegama iz cele Srbije, Ljubivojem Ršumovićem, ministarkom, humanim ljudima i darodavcima i dobiti nagradu u ime škole je predivno. Mom učeniku Nemanji, kome je ovo bilo prvo putovanje u Beograd, sve je bilo predobro, prelepo. Bilo je mnogo lepih primera dobrote, ali je među njima i naš našao mesto”, kaže Daniela Pejčić.