Naslovna Društvo OŠ “Branko Radičević” u Negotinu dobila sistem adaptivnih koševa

OŠ “Branko Radičević” u Negotinu dobila sistem adaptivnih koševa

475
0

U Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Negotinu završena je rekonstrukcija košarkaških konstrukcija, koju je ova škola dobila u okviru projekta “Za tvoj siguran koš”.

Zahvaljujući rekonstruisanim košarkaškim konstrukcijama u Osnovnoj školi “Branko Radičević” košarku u ovoj obrazovnoj ustanovi jednako će moći da tretiraju kako stariji učenici i  sportisti, tako i najmlađi uzrast dece, s obzirom da su koševi sada prilagođeni i njihovom uzrastu.

Radovi na adaptaciji koševa vredni su 240.000 dinara, a predviđeni su projektom “Za tvoj siguran koš” koji se realizuje u devet škola u Srbiji.

Projekat  sprovode Ministarstvo prosvete, Ministarstvo omladine i sporta, Košarkaški savez Srbije, Fiba i Olimpijski komitet Srbije. Negotinsku Osnovnu školu “Branko Radičević” za učešće na ovom projektu kandidovao je Košarkaški klub “Hajduk Veljko”.

“Zahvaljujući proizvođačima košarkaške opreme koji su osmislili praktično rešenje prilagođavanja visine obruča koje koristi već postojeću košarkašku konstrukciju, spuštanje koša je tehnički veoma lako izvodljivo i za kratko vreme jedna osoba može da menja visinu koša u zavisnosti koja uzrasna kategorija ima trening ili čas fizičkog. Visina obruča je pre spuštanja 3.05 m, a posle spuštanja 2.60 m”, navode u Košarkaškom savezu Srbije.