Naslovna Kultura OŠ “Branko Radičević“ pobednik manifestacije SONG 2018. u mlađoj kategoriji

OŠ “Branko Radičević“ pobednik manifestacije SONG 2018. u mlađoj kategoriji

436
0

Ekipa OŠ “Branko Radičević“ iz Negotina, sa osvojena 272 poena, pobednik je ovogodišnje tradicionalne smotre „Susreti omladine Negotina“ u organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“.

Osnovci ove škole izveli su svoju adaptaciju predstave „Prvi dejt“ Milice Kostić.

Večno aktuelna tema uzbuđenja prvog sastanka za tinejdžere pobrala je sve simpatije publike, ali i odlične ocene stručnog žirija.

Zapaženi su i bogato aplauzima nagrađeni i nastupi učenika u svim kategorijama predviđenim propozicijama takmičenja: pop rok kompozicija, narodna izvorna pesma, klasična kompozicija, literarni prikaz, tačka po slobodnom izboru…

U pripremi nastupa ekipe od 11 učenika škole „Branko Radičević“ učestvovali su nastavnici Bojana Đorđević, koordinator, kao i Emilija Milošević Anđelić i Miloš Jotić.

Samo dva poena manje, 270, osvojila je takođe odlična ekipa negotinske OŠ „Vera Radosavljević“.

Osnovu njihovog nastupa činila je parodija „Svi u Nemačku“ koja hvata aktuelan trenutak urušavanja istinskih vrednosti i pohlepe za za materijalnim dobrima.

Odlična ekipa nadahnutih glumaca izmamila je salve smeha publike i izuzetno dobre ocene žirija. Posebno su bile zapaženi nastupi u kategorijama literarnog prikaza i izvođenju klasične kompozicije.

Ekipu koju je činio 21 učesnik ove škole za nastup u Domu kulture pripremali su nastavnici Sanja Ilić i Bojan Milosavljević, dok scenografiju i kostime potpisuju Sanja Radosavljević i Slobodanka Petrović.

Stručni žiri ovogodišnje manifestacije činili su Nadežda Pančić, Goran Vučković i Dragana Knežević.