Naslovna Društvo OŠ „Branko Radičević“ nagradila svoje najuspešnije učenike

OŠ „Branko Radičević“ nagradila svoje najuspešnije učenike

982
0

Osnovna škola „Branko Radičević“ svečanom sednicom zaokružila je višednevnu proslavu obeležavanja 37. godišnjice postojanja.

Najmlađa osnovna škola u gradu, škola „Branko Radičević“  među 33 je ugledne škole u Srbiji u projektu izgradnje bežičnih lokalnih računarskih mreža, pa joj je, kako reče na svečanoj sednici direktor Dejan Živadinović, digitalizacija prioritet.

„Sve učionice od prvog do četvrtog razreda imaju televizore povezane sa računarima. Očekujemo da cela škola bude pokrivena internetom. Dobro smo opremljeni računarskom i drugom opremom, pa verujem, da digitalizacija neće predstavljati problem“, rekao je Živadinović.

Najveće bogatstvo škole, ističe direktor ove vaspitno-obrazovne institucije, su njeni đaci, pa je tako od prošlog do ovog Dana škole, čak 150 njih osvajalo nagrade od opštinskog do republičkog nivoa.

„Najveći kvaliteti naše škole su materijalni i kadrovski resursi, a dokaz za to su naši uspešni đaci koji postižu izuzetne rezultate kako na takmičenjima iz različitih oblasti, tako i na završnom ispitu. Mislim da bolje preporuke od njihovog uspeha nema“, dodaje Dejan Živadinović, direktor OŠ „Branko Radičević“.

Najuspešnijima na smotrama od okružnog do republičkog nivoa uručena su priznanja i to za rezultate postignute u svim nastavnim predmetima, ali i sportskim disciplinama, pojedinačno i ekipno.

Nagrađeni su: Jovan Milošević, Bogdan Jovanović, Miljana Mladenović, Anđela Gačić, Mihailo Milosavljević, Jelan Jović, Marko Uruković, Bojana Danković, Dunja Paunović, Stefan Tomić, Sara Vladović, Bojana Janković, Ilija Stanković, Aleksa Paunović, Milica Jevremović, Stefan Tadić, Jelica Živković, Tea Stefanović, Iva Milosavljević, Luka Mirović, Jovana Dujkić, Milena Trailović.

Za postignute rezultate na republičkim takmičenjima u stonom tenisu i gimnastici školska priznanja su uručena i Marti Đurković i Petru Vidiću.

Nagrađene su i školske reprezentacije u fudbalu košarci, gimnastici i stonom tenisu koji su između dva Dana škole osvajali značajna priznanja na sportskim smotrama u organizaciji resornog ministarstva.

Uz dodelu nagrada saradnicima i dobrotvorima škole, ali i školskom policajcu Ružici Stanojević, kolektiv škole uručio je i jubilarna priznanja prosvetnim radnicima, a ceremoniju svečane sednice uveličali su i Hor sa solistima, pod upravom Eme Milošević-Anđelić, kao i članovi ritmičke, recitatorske, dramske i folklorne sekcije.