Naslovna Društvo OŠ „Branko Radičević“ na takmičenju u Nišu: Programiranje mBot robota

OŠ „Branko Radičević“ na takmičenju u Nišu: Programiranje mBot robota

520
0

Tročlana ekipa iz OŠ “Branko Radičević“ predstavljala našu opštinu na regionalnom takmičenju  KODigranje  u Nišu.

Bojana Danković, Luka Mirović i Konstantin Janjić na takmičenju u Nišu

Regionalna takmičenja u Beogradu, Novom Sadu i Nišu su proteklog vikenda okupila 300 učenika od petog do osmog  razreda  koji su se nadmetali u  programiranju mBOT robota.

Našu opštinu predstavljali su učenici: Konstantin Janjić, Luka Mirović i Bojana Danković, sa svojim mentorom, nastavnikom informatike Milošem Jotićem.

Timovi su za 60 minuta morali da reše zadatak koji je podrazumevao prelaženje staze robota na tačno određeni način.

Dobar rezultat je podrazumevao preciznost kretanja robote, vreme za koje robot pređe stazu, ali i vreme za koje učenici završe zadatak.

Takmičenje, koje se organizuje već drugu godinu, sprovodi se u tri faze : ONLINE kolo, regionalno (fizičko takmičenje), kao i finale.

Podsetimo akciju „Bitka za znanje“ je prošle godine pokrenuo Fond B92 sa ciljem da kod dece podstakne kritičko mišljenje i razvije veštinu rešavanja problema, ali i da ih motiviše da se u budućnosti bave poslovima u oblasti informacionih tehnologija.

Kroz takmičarsku ligu je do sada prošla 431 škola u Srbiji. Dodeljeno je ukupno 2.155 mBot robota, dok je obuku pohađalo više od 600 nastavnika iz škola koje su u programu.