Naslovna Društvo OŠ “12. septembar” obeležila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

OŠ “12. septembar” obeležila Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

302
0

Na dečjem odeljenju negotinske Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, Osnovna škola „12. septembar“ i ova ustanova kulture obeležili su 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Profesori likovne kulture u Osnovnoj školi “12. septembar”, mr Dragana Jaćimović i Isidora Živković-Dudok, održale su u promotivnoj sali dečjeg odeljenja Narodne biblioteke “Dositej Novaković”  edukativno-kreativnu radionicu “Šta sve krije dečiji crtež”. Radionici su prisustvovali učenici nižih razreda osnovnih škola “Vera Radosavljević”, “Vuk Karadžić” i “Branko Radičević”.

Foto: Narodna biblioteka „Dositej Novaković“

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana je i tribina “Setimo se (ne samo) danas” koju su vodile Milica Marinković i Marija Stojsavljević, defektolozi u OŠ “12. septembar”  o poteškoćama i problemima sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u svakodnevnom životu, savetima o tome kako treba postupati i pristupiti osobama sa invaliditetom, kao i o problemima, stereotipima i predrasudama koje se teško menjaju kada je reč o osobama sa invaliditetom.

Kako navode u OŠ “12. septembar”, cilj likovne edukativno- kreativne radionice bio je da se unapredi i omogući osobama sa invaliditetom jednako uživanje ljudskih prava i ravnopravno učešće u društvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.