Naslovna Društvo OŠ „12. septembar“ nagrada na konkursu „Daj mi moć da obasjam noć“

OŠ „12. septembar“ nagrada na konkursu „Daj mi moć da obasjam noć“

409
0

Radmila Nikolić, učenica Osnovne škole „12. septembar“, područne škole u Kladovu dobitnica je treće nagrade na likovnom konkursu „Daj mi moć da obasjam noć“.

Konkurs „Daj mi moć da obasjam noć“ je povodom pola veka postojanja raspisala Osnovna škola „Miodrag Mašić“ iz Beograda za učenike osnovnih i srednjih škola u Srbiji koje rade po Individualnom obrazovnom planu (IOP) 2 sa ciljem da doprinese da deca sa smetnjama u razvoju budu vidljiva u društvu.

U konkurenciji 200 pristiglih radova, Radmila Nikolić, učenica negotinske osnovne škole „12. septembar”, područna škola Kladovo, čiji je mentor mr Dragana Jaćimović, nastavnik likovne kulture u ovoj vaspitno-obrazovnoj ustanovi, osvojila je treću nagradu i na poklon dobila tablet.

Nagrađeni rad na likovnom konkursu „Daj mi moć da obasjam noć“

Svi radovi sa ovog konkursa, koji su žirirali: Brankica Savić, predsednica Društva defektologa  Beograda, Petar Vuković, mr slikarstva i Uroš Petrović, pisac za decu i mlade, izloženi su u Galeriji Dečijeg centra u Beogradu.

„Radmila Nikolić, dobitnica treće nagrade je učenica osmog razreda koja voli slikanje i umetnost. Živi u mnogočlanoj porodici i sedmo je dete porodice Nikolić iz Sipa. Veoma je mila i draga  osoba, a od predmeta u školi najviše voli likovnu kulturu i biologiju. Dobitnica je više likovnih nagrada na nivou grada, a ovo je prva republička i raduje se odlasku za Beograd i tabletu koju će dobiti. Biće to prilika da im se u ime naše škole zahvalimo na ideji, trudu i profesionalnosti“, kaže Dragana Jaćimović, nastavnik likovne kulture.