Naslovna Društvo Opštinsko takmičenje osnovaca iz matematike:  53 učenika nagrađena, 26 pohvaljena

Opštinsko takmičenje osnovaca iz matematike:  53 učenika nagrađena, 26 pohvaljena [REZULTATI]

4001
0

Od 157 učesnika na opštinskom takmičenju iz matematike, održanom proteklog vikenda u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, 53 je osvojilo jedno od prva tri mesta, dok je 26 učenika pohvaljeno.

Takmičenje iz matematike ove školske godine organizovano je četiri meseca ranije i naišlo je na oprečna mišljenja ljudi iz struke koji, kako sami kažu, nisu imali dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu učenika.

Ipak, nov način bodovanja uslovio je da veliki broj učenika bude nagrađeno i pohvaljeno. Učenici Osnovne škole „Branko Radičević“ su gotovo u svim razredima osvojili prvo mesto.

U kategoriji učenika TREĆEG RAZREDA prvo mesto podelile su Anđelina Njegušić i Vanja Miljković iz škole „Branko Radičević“.

Drugo mesto dele: Tara Čakarević iz škole „Branko Radičević“,  Dunja Jonić iz škole „Vera Radosavljević“, kao i Lenka Vuković, Milena Stojković, Luka Kaličanin, Helena Stevanović iz škole „Branko Radičević“.

Treće mesto osvojili su: Luna Đurđina Dobrić iz škole “Vera Radosavljević”, Anja Paunović i Aleksa Todorović iz OŠ ”Branko Radičević”, Ognjen Marić i Nikola Zajganović iz škole “Vera Radosavljević”, kao i Irina Milosavljević i Veljko Točaković, iz OŠ “Branko Radičević”.

 • Pohvaljeno je devet učenika trećeg razreda:  Iz Osnovne škole “Branko Radičević”: Marta Micić, Nikola Badrkić, Vasilije Milosavljević,
 • iz škole “Vuk Karadžić”: Ilija Jovanović, Dunja Stojičević,
 • iz škole “Vera Radosavljević“ Petar Stanković i Arian Isljami,
 • iz škole “Hajduk Veljko” u Štubiku Dušan Zdravković,
 • a iz škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici  Lazar Kraicić.

U kategoriji učenika ČETVRTOG RAZREDA podeljeno je čak 18 nagrada, dok je osam učenika pohvaljeno. Prvo mesto dele: Nađa Milivojević iz OŠ “Branko Radičević”, Ana Jović iz škole “Vera Radosavljević i Aleksandra Josifović iz škole “Vuk Karadžić”.

Drugo mesto podelilo je šest učenika: Marija Marinković iz škole “Vuk Karadžić”, Uroš Ninić iz škole “Branko Radičević”, Mila Frunzarelović i Nikola Mihajlović iz škole “Vuk Karadžić”, Nikola Maksimović  iz škole “Vera Radosavljević i Željana Lupšić iz OŠ “Vuk Karadžić”.

Devetoro učenika četvrtog razreda deli treće mesto: Staša Andrejević, iz škole “Stevan Mokranjac” u Kobišnici, Miloš Žurkić i Anđela N. Mladenović iz škole “Branko Radičević”, Ignjat Pejčić, iz škole “Vera Radosavljević”, Sofija Rangelov iz OŠ “Vuk Karadžić”, Katarina Radibratović, Bogdan Nićiflorović i Bogdan Mutović, učenici Osnovne škole “Branko Radičević”, kao i Lana Jovanović iz škole “Vuk Karadžić”.

 • U kategoriji učenika četvrtog razreda pohvaljeni su sledeći učenici: Lazar Florić iz OŠ “Stevan Mokranjac” u Kobišnici,
 • Marko Stanković i Mateja Novičić iz štubičke OŠ “Hajduk Veljko”,
 • zatim Veljko Đorđević, Nađa Džimrić, Mina Strainović, Jana Dimitrijević i Bogdan Mihajlović iz OŠ “Vuk Karadžić”,
 • Maša Ravanić iz OŠ “Branko Radičević”
 • i Leonida Mitrović iz OŠ “Vera Radosavljević”.

I učenici PETOG RAZREDA su bili uspešni na ovogodišnjem opštinskom takmičenju matematičara. Prvo mesto u ovoj kategoriji osvojio je Jovan Milošević, učenik škole “Branko Radičević” . Drugo mesto dele:  Milica Rajić i Anđelina Stanković  iz škole “Vuk Karadžić”, kao i Miljana Mladenović iz škole “Branko Radičević”, a treće: Luka Perović, iz škole “Vuk Karadžić”, Bogdan Jovanović iz škole “Branko Radičević” i Vanja Đorđević iz škole “Vera Radosavljević”.

 • Pohvaljeno je petoro učenika: Amelia Nedeljković i Pavle Žikić iz  škole “Vuk Karadžić”,
 • Ljubica Lazić, Boško Pavlović i Miroslav Jović iz škole “Vera Radosavljević”.

Učenici ŠESTOG RAZREDA Osnovne škole “Vuk Karadžić” bili su uspešni, pa je prvo mesto osvojio Novak Mirković, drugo Stefan Bogosavljević, dok su treće podelili  Nina Simonovski, Predrag Mihajlović, kao i Dunja Paunović iz škole “Branko Radičević”.

 • Pohvaljeni su: Andrea  Savić iz škole “Branko Radičević”, 
 • Vasilije Trajković i Mateja Petrović iz škole “Vuk Karadžić”,
 • kao i Andrijana Marić, iz škole “Vera Radosavljević”.

Prvo mesto u kategoriji SEDMOG RAZREDA na ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz matematike podelili su Ilija Karanović iz škole “Vuk Karadžić” i Mihailo Milosavljević, iz OŠ “Branko Radičević”.

Drugo mesto zauzeo je Marko Šujeranović iz škole “Vuk Karadžić”, dok su treće mesto podelili: Jelica Živković iz škole “Branko Radičević“ i Milan Miladinović iz škole “Hajduk Veljko” iz Štubika.


Učenici OSMOG RAZREDA su po broju poena osvojili samo dva mesta. Prvo je pripalo Aleksi Paunoviću iz škole “Branko Radičević”, a drugo mesto, iz iste škole dele Milica Jevremović i Stefan Tomić.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na postignutim rezultatima.