Naslovna Društvo Opštinsko takmičenje negotinskih osnovaca iz matematike ove godine okupilo 72 takmičara

Opštinsko takmičenje negotinskih osnovaca iz matematike ove godine okupilo 72 takmičara

916
0

Domaćin ovogodišnjeg opštinskog takmičenja iz matematike, koje svake godine okupi najveći broj takmičara, bila je Osnovna škola „Branko Radičević“ koja je u specifičnim uslovima uspešno organizovala takmičenje za najbolje matematičare osnovce.

Opštinsko takmičenje iz matematike svake godine okupi više od 150 takmičara, a ove se pozivu da učestvuju u najmasovnijoj proveri znanja odazvala 72 osnovaca od trećeg do osmog razreda.

Pored tri gradske škole svoje predstavnike imala je samo još Osnovna škola „Hajduk Veljko“ iz Štubika.

U kategoriji trećeg razreda nadmetalo se, kao i svake godine, veliki broj učenika pa je  dodeljeno sedam nagrada i pet pohvala.

Maksimalan broj poena osvojila je Katarina Milošević iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, dok su drugo mesto podelili učenici iz škole „Branko Radičević“: Vasilija Mladenović i Jovan Zdravković.

Treće mesto podelilo je četiri učenika:  Katarina Popović i Anja Dimitrijević iz škole „Branko Radičević“, kao i Marko Strainović i Sara Dobrosavljević iz škole „Vuk Karadžić“.

Na ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz matemtike u kategoriji trećeg razreda pohvaljeni su: Milan Stojković i Miloš Dulkanović iz Osnovne škole „Branko Radičević“, kao i Mijat Marinović, Milica Jelenković i Lazar Ranković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Najmasovnije su se ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz matematike odazvali učenici četvrtog razreda iz tri gradske škole i škole iz Štubika pa je i u ovoj kategoriji podeljeno osam nagrada i pet pohvala.

Najbolji rezultat ostvarila je Dunja Jonić iz Osnovne škole „Vera Radosvaljević“. Drugo mesto podelila su dva učenika: Luka Kaličanin iz škole „Branko Radičević i Ognjen Marić iz škole „Vera Radosvaljević“.

Treće mesto podelilo je pet učenika: Marko Miković, Luka Ergarac i Dunja Milosavljević iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, Vanja Miljković iz škole „Branko Radičević“ i Nikola Zajganović iz škole „Vera Radosavljević“.

Sa istim brojem osvojenih poena pohvaljena su pet učenika: Andrej Stanković iz škole „ Vuk Karadžić“, Dušan Zdravković iz Osnovne škole „ Hajduk Veljko“ u Štubiku,  Lena Brzulović i Lenka Vuković iz škole „Branko Radičević“ i Luna Đurđina Dobrić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“.

U kategoriji petog razreda prvo mesto na ovogodišnjem opštinskom takmičenju iz matematike osvojila je Marija Marinković iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“, drugo mesto je pripalo Nađi Milivojević a treće Urošu Niniću, oboje iz škole „Branko Radičević“. Pohvaljena su dva učenika : Ignjat Pejčić i Staša Andrejević iz Osnovne škole „ Vera Radosavljević“.

Najbolji rezultat u kategoriji šestog razreda i maksimalan broj poena osvojio je Jovan Milošević iz Osnovne škole „ Branko Radičević“. Drugo mesto pripalo je Luki Petroviću iz škole „Vuk Karadžić“ a treće mesto dele: Ljubica Lazić iz Osnovne škole „Vera Radosavljević“ i Amelia Nedeljković iz škole „Vuk Karadžić“.

Prvo mesto u kategoriji sedmog razreda sa istim brojem poena podelili su učenici Osnovne škole „ Vuk Karadžić“: Stefan Bogosavljević i Luka Bogosavljević, a pohvala je dodeljena Novaku Mirkoviću iz iste škole.

U kategoriji osmog razreda prvo mesto sa istim brojem osvojenih poena podelili su Marko Uruković iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Ilija Karanović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić.

Drugo mesto zauzeo je Mihailo Milosavljević iz Osnovne škole „Branko Radičević“ i Marko Šujeranović iz Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Čestitamo učenicima i njihovim učiteljima: Tatijani Trailović, Dragani Đurković, Branislavi Bogdanović, Dragani Nemcanović Jovanki Đurđević, Dragani Aleksić, Snežani Gašić, Slađani Dinkić, Ružici Stojimirović, Jasmini Aćimović i Gordani Marković, kao i nastavnicima: Liljani Nenkov, Predragu Periciću, Vladici Bulatović, Slaviši Jovanoviću, Saši Stankoviću, Ilijani Lazić i Mileni Janjić.