Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Opštinska uprava pozvala Negotince da izvrše uvid u birački spisak i upišu...

Opštinska uprava pozvala Negotince da izvrše uvid u birački spisak i upišu eventualne izmene

191
0

Opštinska uprava Opštine Negotin pozvala je birače da u susret parlamentarnim izborima, zakazanim za 26. april, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu podnesu zahtev za upis u birački spisak, izmenu i dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.


Uvid u birački spisak, ali i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku svi punoletni građani opštine Negotin, kao i oni koji će 26. aprila biti punoletni, mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 10. aprila do ponoći kada će birački spisak biti zaključen.

Građani Odeljenju za opštu upravu, imovinske i stambeno – komunalne poslove Opštinske uprave opštine Negotin najkasnije do 4. aprila mogu da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač glasati prema mestu boravišta u zemlji.

I zahtev da će birač glasati u inostranstvu podnosi se do 4. aprila preko diplomatsko – konzularnog predstavništva Republike Srbije. Ovaj podatak u birački spisak upisuje Opštinska uprava po mestu poslednjeg prebivališta birača pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od roditelja.

Opštinska uprava upisuje birače u birački spisak do njegovog zaključenja, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre održavanja izbora, odnosno od 11. do 22. aprila upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

“Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi”, navodi se u u saopštenju koje potpisuje Zorica Mijušković, načelnica Opštinske uprave opštine Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.