Naslovna Politika Parlamentarni izbori 2020. Opštinska uprava pozvala Negotince da izvrše uvid u birački spisak i upišu...

Opštinska uprava pozvala Negotince da izvrše uvid u birački spisak i upišu eventualne izmene

208
0

Opštinska uprava Opštine Negotin pozvala je birače da u susret parlamentarnim izborima, zakazanim za 26. april, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu podnesu zahtev za upis u birački spisak, izmenu i dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku.


Uvid u birački spisak, ali i podnošenje zahteva za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u biračkom spisku svi punoletni građani opštine Negotin, kao i oni koji će 26. aprila biti punoletni, mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Opštinske uprave opštine Negotin, na prvom spratu, u kancelariji broj 72 do 10. aprila do ponoći kada će birački spisak biti zaključen.

Građani Odeljenju za opštu upravu, imovinske i stambeno – komunalne poslove Opštinske uprave opštine Negotin najkasnije do 4. aprila mogu da podnesu zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač glasati prema mestu boravišta u zemlji.

I zahtev da će birač glasati u inostranstvu podnosi se do 4. aprila preko diplomatsko – konzularnog predstavništva Republike Srbije. Ovaj podatak u birački spisak upisuje Opštinska uprava po mestu poslednjeg prebivališta birača pre odlaska u inostranstvo, odnosno prema poslednjem prebivalištu jednog od roditelja.

Opštinska uprava upisuje birače u birački spisak do njegovog zaključenja, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre održavanja izbora, odnosno od 11. do 22. aprila upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

“Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi”, navodi se u u saopštenju koje potpisuje Zorica Mijušković, načelnica Opštinske uprave opštine Negotin.