Naslovna Hronika Opštinska službenica uhapšena zbog prevare i falsifikovanja službene isprave

Opštinska službenica uhapšena zbog prevare i falsifikovanja službene isprave

1448
0

Kladovljanka S.D. (46), inače radnica opštine Kladovo, uhapšena je zbog sumnje da je dovela u zabludu svog sugrađanina, obećavši mu da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati mu bespravno podignuti objekat na toj parceli.

S.D. je, sumnja Ministarstvo unutrašnjih poslova u Kladovu, četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova, oštetila za 8.300 evra, koliko je on u  poslednjih osam godina “platio” uslugu navodne kupovine parcele, inače u državnom vlasništu, i legalizacije objekta kojeg je na tom zemljištu podigao.

Ona se tereti da je ovog čoveka dovela u zabludu tražeći mu u više navrata novac prvo da bi od države otkupila spornu parcelu, pa legalizovala objekat i platila geometra.

“Kako se sumnja, ona je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe. Takođe, na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba”, navode u Policijskoj upravi u Boru.

Osumnjičena S.D. koja se tereti da je počinila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave,  privedena je Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, i nakon saslušanja, na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca, sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.