Naslovna Hronika Opštinska službenica uhapšena zbog prevare i falsifikovanja službene isprave

Opštinska službenica uhapšena zbog prevare i falsifikovanja službene isprave

1443
0

Kladovljanka S.D. (46), inače radnica opštine Kladovo, uhapšena je zbog sumnje da je dovela u zabludu svog sugrađanina, obećavši mu da će u njegovo ime kupiti zemljište u državnoj svojini i legalizovati mu bespravno podignuti objekat na toj parceli.

S.D. je, sumnja Ministarstvo unutrašnjih poslova u Kladovu, četrdesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Kladova, oštetila za 8.300 evra, koliko je on u  poslednjih osam godina “platio” uslugu navodne kupovine parcele, inače u državnom vlasništu, i legalizacije objekta kojeg je na tom zemljištu podigao.

Ona se tereti da je ovog čoveka dovela u zabludu tražeći mu u više navrata novac prvo da bi od države otkupila spornu parcelu, pa legalizovala objekat i platila geometra.

“Kako se sumnja, ona je sačinila rešenje o promeni namene zemljišta sa neistinitim podacima, koje je u pisarnici zavela pod brojem rešenja druge osobe. Takođe, na isti način je sačinila i sporazum u koji je unela neistiniti podatak da je služba za pravne poslove donela rešenje da se oštećenom dodeli parcela u državnoj svojini iako je pod tim brojem evidentirana druga osoba”, navode u Policijskoj upravi u Boru.

Osumnjičena S.D. koja se tereti da je počinila krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave,  privedena je Osnovnom javnom tužilaštvu u Negotinu, i nakon saslušanja, na predlog dežurnog zamenika javnog tužioca, sudija za prethodni postupak odredio joj je pritvor do 30 dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.