Naslovna Društvo Opštinska organizacija invalida rada u Negotinu danas obeležava svoj dan

Opštinska organizacija invalida rada u Negotinu danas obeležava svoj dan

200
0

Opštinska organizacija invalida rada opštine Negotin obeležava danas godišnjicu postojanja i 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Članovi Opštinske organizacije invalida rada na 20. smotri kulturno umetničkih aktivnostima penzionera Borskog i Zaječarskog okruga

Opštinska organizacija invalida rada opštine Negotin tradicionalno će danas obeležiti 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i 63. godišnjicu postojanja.

Ova organizacija je i humanitarna jer, kako ističu, postoje zbog svojih članova, nastojeći da poboljšaju životne uslove osoba sa invaliditetom kroz ostvarenje stečenih prava, ali i kroz međusobna druženja i akcije koje redovno organizuju.

“Zahvaljujući opštini Negotin koja nalazi mogućnosti da nam izađe u susret i prema svojim mogućnostima pomogne, organizacija se finansira i od svojih članova, kroz članarinu. Ta su sredstva namenjena za humanitarne aktivnosti, kao što je obilazak teško pokretnih osoba i starih osoba, ali i za sportske aktivnosti. Ove godine smo u dva navrata u Domu “Radost” organizovali program za stara lica”, ističe Mirjana Perić, predsednica Opštinske organizacije invalida rada Negotin.

Ova negotinska organizacija ima dobru saradnju sa svim srodnim i drugim organizacijama u Borskom i Zaječarskom okrugu, ali i sa članovima Folklornog društva „Penzioner“ iz Zaječara.

Nedavno su se sa uspehom predstavili i na 20. smotri kulturno umetničkih aktivnostima penzionera Borskog i Zaječarskog okruga, koju je organizovalo Udruženje penzionera opštine Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.