Naslovna Društvo Opštinska organizacija invalida rada u Negotinu danas obeležava svoj dan

Opštinska organizacija invalida rada u Negotinu danas obeležava svoj dan

277
0

Opštinska organizacija invalida rada opštine Negotin obeležava danas godišnjicu postojanja i 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Članovi Opštinske organizacije invalida rada na 20. smotri kulturno umetničkih aktivnostima penzionera Borskog i Zaječarskog okruga

Opštinska organizacija invalida rada opštine Negotin tradicionalno će danas obeležiti 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom i 63. godišnjicu postojanja.

Ova organizacija je i humanitarna jer, kako ističu, postoje zbog svojih članova, nastojeći da poboljšaju životne uslove osoba sa invaliditetom kroz ostvarenje stečenih prava, ali i kroz međusobna druženja i akcije koje redovno organizuju.

“Zahvaljujući opštini Negotin koja nalazi mogućnosti da nam izađe u susret i prema svojim mogućnostima pomogne, organizacija se finansira i od svojih članova, kroz članarinu. Ta su sredstva namenjena za humanitarne aktivnosti, kao što je obilazak teško pokretnih osoba i starih osoba, ali i za sportske aktivnosti. Ove godine smo u dva navrata u Domu “Radost” organizovali program za stara lica”, ističe Mirjana Perić, predsednica Opštinske organizacije invalida rada Negotin.

Ova negotinska organizacija ima dobru saradnju sa svim srodnim i drugim organizacijama u Borskom i Zaječarskom okrugu, ali i sa članovima Folklornog društva „Penzioner“ iz Zaječara.

Nedavno su se sa uspehom predstavili i na 20. smotri kulturno umetničkih aktivnostima penzionera Borskog i Zaječarskog okruga, koju je organizovalo Udruženje penzionera opštine Negotin.