Naslovna Društvo Opština Negotin prvi put obeležila Svetski dan energetske efikasnosti

Opština Negotin prvi put obeležila Svetski dan energetske efikasnosti

277
0

Sa željom da usmeri pažnju na važnost efikasnog korišćenja energije i održivog razvoja, lokalna samouprava je u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Negotinu po prvi put obeležila 5. mart, Međunarodni dan energetske efikasnosti, edukativnom igrom “Igraj za energiju”.

Društvena igra „Igraj za energiju“; Foto: Opština Negotin, Vule Marković

Kroz ovu društvenu igru osnovci, učenici svih gradskih škola pokazali su koliko znaju o energetskoj efikasnosti, a lokalna samouprava je školama uručila lopte, učesnicima radionice majice, sveske i olovke da bolje i kvalitetnije, umesto pred računarima, provedu svoje slobodno vreme.

Organizator ove aktivnosti bilo je Odeljenje za urbanizam, građevinarstvo i zaštitu životne sredine Opštine Negotin, a pokrovitelj Ministarstvo  rudarstva i energetike.

Foto: Opština Negotin, Vule Marković

Opština Negotin je, inače, potpisala „Povelju gradova i opština o energetskoj efikasnosti“, sa predstavnicima Stalne konferencije gradova i opština i Programa za razvoj Ujedinjenih nacija i preuzela obavezu aktivno promoviše načela i politiku energetske efikasnosti, značaj korišćenja obnovljivih izvora energije i efikasno gazdovanje energijom, kako u javnim zgradama i komunalnim sistemima, tako i u domovima svih građana i u poslovnom sektoru.