Naslovna Društvo Opština Negotin nagradila najbolje osnovce i srednjoškolce

Opština Negotin nagradila najbolje osnovce i srednjoškolce

1410
0

Lokalna samouprava nagradila je sa po 30.000 dinara 13 učenika generacije osnovnih i srednjih škola u Negotinu na prijemu koji je priredio predsednik opštine Vladimir Veličković.

Titulu učenika generacija negotinskih osnovnih škola poneli su: Marko Uruković iz OŠ “Branko Radičević”, Ilija Karanović iz OŠ „Vuk Karadžić“, Sofija Vidanović iz škole „Vera Radosavljević“, Milan Miladinović iz OŠ „Hajduk Veljko“ Štubik, Teodora Kostandinović iz škole „Branislav Nušić“ u Urovici, Lana Mikić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, Jelena Popović koja je ovu titulu osvojila u dve škole OŠ „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici i istoimenoj Osnovnoj muziškoj školi u Negotinu, Marija Mitić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Dušanovcu, kao i Marija Stojanović iz OŠ „12. septembar“ u Negotinu.

„Iskreno, bilo je teško svih ovih godina održati isti kvalitet znanja, ali sam se trudila jer volim da učim, pokušavala da uskladim sve svoje obaveze u školi, da pomažem roditeljima. Nagrada mi mnogo znači jer je dokaz da se radom sve uspeva“, kaže Marija Mitić.

Ove godine titulu učenika generacije poneli su srednjoškolci: Martina Neziri iz Negotinske gimnazije, Nemanja Davidović iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, Lazar Perović iz Tehničke škole i Jovana Bojanić iz Umetničke škole „Stevan Mokranjac“.

Na prijemu su nagrade uručene i učenicima koji su ove školske godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima i smotrama, a njih je dobilo 29 učenika. Lokalna samouprava je učenike koji su na republičkom takmičenju osvojili prvo mesto nagradila sa po 10.000 dinara, za drugo sa 8.000, a za treće sa 5.000 dinara.

Jovan Milošević, učenik OŠ “Branko Radičević” ove godine osvojio je prvu nagradu na državnom takmičenju iz informatike i dve druge na državnim takmičenjima iz fizike i matematike.

“To su i inače predmeti koji mene zanimaju. Sa fizikom sam se prvi put susreo sada u šestom razredu, dok su matematika i informatika predmeti koje redovno vežbam maltene od prvog razreda. Za koji dan putujem u Beograd gde ću školovanje nastaviti u Matematičkoj gimnaziji”, kaže Jovan.

Viktor Cvetković, učenik Osnovne muzičke škole “Stevan Mokranjac” u klasi harmonike Dragane Marinović Simonović osvojio je ove godine prve nagrade na 11. Međunarodnom festivalu “Muzičko proleće” u Smederevu, kao i na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola Srbije u Vršcu.

“Volim harmoniku i volim takmičenja, a radujem se i nagradama. Zato mi i znači ovo priznanje da i dalje sviram i da budem još bolji”, kaže Viktor.

Sa 2.000 dinara nagrađeni su učenici koji su osvojili prvo mesto na republičkim smotrama, izložbama i festivalima, a sa po 1.000 dinara za drugo i treće. Ukupno je za nagrade đacima iz lokalne kase izdvojeno 585.000 dinara.

“Čestitam vam na postignutim uspesima. Učinili ste ponosnim roditelje, porodice, vaše učitelje i nastavnike, ali i sve nas, vaše sugrađane. Želimo da nastavite putem znaša i uspeha i ostvarite sve ono što ste zacrtali a mi ćemo biti vaša podrška“, rekao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Ram za sliku Negotina 2”, koji je sufinansiran iz budžeta opštine Negotin. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.