Naslovna Društvo Opština Negotin dobila GIS portal vredan 5,9 miliona dinara

Opština Negotin dobila GIS portal vredan 5,9 miliona dinara

1203
0

Opština Negotin dobila je Geografski informacioni sistem (GIS), u čiju je izradu uloženo 5,9 miliona dinara.

Formiranjem opštinskog GIS portala opština Negotin, navode nadležni, stvorena je organizovana i sintetizovana bazu podataka koja na jednom mestu objedinjuje sve registre resursa kojima opština raspolaže i to ažurirane.

Tu su u prvom redu i podaci katastra nepokretnosti, podaci katastra komunalnih usluga, podaci o adresnom registru, administrativne granice, urbanistički planovi, izvori javne rasvete, ulična i saobraćajna signalizacija, ali i podaci o infrastrukturi, poljoprivredi, urbanizmu što možete videti na OVOM linku.

“Geo portal omogućava građanima jednostavniji i brži pristup prostornim informacijama, informacijama zainteresovanim investitorima, prezentaciji turističkih i privrednih sadržaja, urbanističkih planova i namene prostora i saobraćajne infrastrukture”, navode u Opštini Negotin i dodaju da su njime stvoreni uslovi za socio-ekonomski razvoj opštine kroz uspostavljanje mehanizma za efikasno pružanje usluga građanima i privredi.

Projekat je, inače, sa ukupno 4.792.218 dinara finasiralo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, a Opština Negotin sa 1.179.302 dinara.