Naslovna Društvo Opština Negotin darivala majke

Opština Negotin darivala majke

685
0

Opština Negotin, četvrtu godinu zaredom, nastavila je i ovog marta akciju pomoći majkama koje su u prethodnoj godini rodile treće, četvrto i peto dete.

Njih 31 dobilo je po 10.000 dinara i simbolično i buket cveća. Za ove namene, lokalna samouprava je iz budžeta izdvojila 310.000 dinara. Ovu pomoć je, inače, prošle godine dobilo 27, a pretprošle 30 žena.

“Opština Negotin već nekoliko godina povodom Dana žena uručuje poklon čestitku majkama koje su se u prethodnoj godini porodile treći, četvrti, peti put u toku prošle godine. Ovo je jedan mali vid pažnje”, rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Lokalna samouprava, inače, svakom prvorođenom detetu obezbeđuje jednokratnu pomoć u visini od 30.000 dinara, za drugo 35.000, treće i četvrto po 40.000 dinara. Porodilje koje su rodile dvojke na ime jednokratne pomoći za novorođeno dete dobijaju po 70.000 dinara, a za trojke je predviđena sumu u visini od 100.000 dinara.

“Po opštinskoj Odluci o finansijskoj podršci porodici, na besplatan vrtić ima pravo svako treće i naredno dete u porodici i tu imamo 62 korisnika; besplatnu užinu prima 280 osnovaca, a tu su uključena i deca iz socijalno ugroženih porodica. Dajemo i naknadu nezaposlenim majkama koje su se porodile treći, četvrti, peti put u visini od 5.000 dinara mesečno tokom godinu dana. Tu pomoć prima devet majki. Prošle godine je iz budžeta za ove namene izdvojeno pet miliona dinara.Opština Negotin će u narednom periodu pokušati da više pomogne porodicama sa više dece imajući u vidu pad nataliteta koji je u našoj opštini i više nego evidentan”, rekao je Veličković.

Lokalna samouprava je početkom godine darivala i bebe rođene 1.januara, dečaka Lazara i devojčice Danicu i Saru. Njihovim porodicama uručene su poklon čestitke u visini od 47.575 dinara.

Inače, od početka godine do danas u negotinskom porodilištu rođeno je 30 beba, a tokom prošle godine Negotin je postao bogatiji za 153 bebe, koliko ih je rođeno na odeljenju ginekološko-akušerske službe Zdravstvenog centra Negotin.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.