Naslovna Društvo Opština Negotin će u 2019. realizovati 11 javnih konkursa

Opština Negotin će u 2019. realizovati 11 javnih konkursa

1014
0

Tokom ove godine opština Negotin realizovaće 11 javnih konkursa, od davanja u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta do konkursa za dodelu stipendija, sufinansiranja projekata udruženja građana i proizvodnje medijskih sadržaja.

Opštinska uprava opštine Negotin objavila je u saradnji sa Odsekom za planiranje i stvaranje podsticajnog okruženja za stvaranje civilnog društva, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije listu javnih konkursa koji će biti realizovani u toku 2019.

Tokom ove kalendarske godine, nakon što dobiju saglasnost Ministarstva poljoprivrede, biće realizovan prvi i drugi krug licitacija za davanje u zakup i na korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

U toku je realizacija konkursa za dodelu stipendija za školsku 2018/2019. godinu koji raspisuje Komisija za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola.

U maju će, najavljuju u lokalnoj samoupravi, najverovatnije biti raspisan konkurs za dodelu sredstava iz programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja opštine Negotin. Za ove namene, Odlukom o budžetu za 2019. izdvojeno je 25 miliona dinara za podršku  poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici.

Za jun je planiran javni poziv za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, kao i javni poziv za ostvarivanje prava korišćenja bez plaćanja naknade poljoprivrednog zemljištva u državnoj svojini na teritoriji opštine Negotin.

U julu bi trebalo da bude raspisan javni konkurs za dodelu sredstava za nevladine organizacije, udruženja i društva iz programa podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja, za koji je u opštinskoj kasi planirano milion i po dinara.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje biće raspisani i javni pozivi za realizaciju programa stručne prakse i za dodelu subvencija za samozapošljavanje. Inače, u budžetu je za programsku aktivnost mera aktivne politike zapošljavanja izdvojeno dva miliona dinara.

Lokalna samouprava će raspisati u 2019. i konkursa za realizaciju projekata udruženja građana na teritoriji opštine Negotin.

Za većinu konkursa nije navedeno kada bi mogli da budu realizovani, ali se očekuje da u prvoj polovini godine bude raspisan i takozvani medijski konkurs, odnosno konkurs za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Negotin radi ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, za koji je u budžetu opredeljeno sedam miliona dinara.