Naslovna Društvo OPREZ NA PUTU: U istočnoj Srbiji kiša, susnežica i u višim predelima...

OPREZ NA PUTU: U istočnoj Srbiji kiša, susnežica i u višim predelima sneg

333
0

Na području Negotinske i Timočke Krajine pada slaba kiša praćena susnežicom, a u višim predelima pada sneg.

Svi putevi prvog, drugog i trećeg prioriteta na području Negotinske i Timočke Krajine su mokri, a u višim predelima  ima zaostalog kašastog snega do tri centimetra. Preko prevoja smanjena je vidljivost na 50 do 100 metara, navodi se u izveštaju Zimske službe održavanja JP „Putevi Srbije“.

Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali (IB-34), u klisuri Кorenatac (IIA-221) i na Babinom Zubu (IIA-222). Zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere važi na državnom putu II-161 Žagubica – Borsko Jezero preko Crnog vrha.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas nas očekuje oblačno i hladno vreme, tokom prepodneva mestimično sa snegom, u nižim predelima ponegde i sa kišom, a u brdsko-planinskim predelima sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 15 cm, lokalno i više.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Savetuje se i maksimalan oprez u vožnji, jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice.