Naslovna Ekonomija Olakšana procedura za subvencije po hektaru biljne proizvodnje

Olakšana procedura za subvencije po hektaru biljne proizvodnje

776
0

Poljoprivrednim proizvođačima je omogućeno da i ove godine dobiju subvencije po hektaru biljne proizvodnje bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj Upravi za trezor.

Kako navode u Upravi za agrarna plaćanja proces isplata vršiče se bez podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaj Upravi za trezor zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane korona virusom, a u cilju efikasnije isplate podsticaja po hektaru biljne proizvodnje.

“Uprava za agrarna plaćanja će na osnovu preseka stanja o isplaćenim osnovnim podsticajima u biljnoj proizvodnji u 2021. godini, svim poljoprivrednicima koji su protekle godine ostvarili pravo na ovaj podsticaj isplatiti sredstva i za 2022. godinu, iako nisu podnosili zahtev. Obračun će se vršiti po osnovu prijavljenih površina pod konvencionalnom poljoprivrednom proizvodnjom sa presekom na dan 30. septembar 2021. godine”, ističu u Upravi za agrarna plaćanja.

Poljoprivredni proizvođači koji su registrovali svoje gazdinstvo u periodu od 30. septembra 2020. do 30. septembra 2021. godine, ili pre tog perioda, a koji prošle godine nisu ostvarili pravo na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji, zahteve će podnositi Upravi za agrarna plaćanja putem mejl adrese: [email protected] do 30. aprila. Potrebno je dostaviti ime i prezime, matični broj i broj poljoprivrednog gazdinstva.

Bliže informacije zainteresovani mogu dobiti u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi Negotin, kao i pozivima na 019/543-377 i 019/542-741.