Naslovna Društvo Okružna smotra recitatora:  Lea, Marija i Milica na republičkom takmičenju u Valjevu

Okružna smotra recitatora:  Lea, Marija i Milica na republičkom takmičenju u Valjevu

334
0

Na Okružnom takmičenju recitatora “Pesniče naroda mog” titulu pobednika poneli su Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“,Marija Marinković iz OŠ „Vuk Кaradžić“ i Milica Ćosić iz Negotinske gimnazije. One će predstavljati opštinu Negotin i Borski okrug na republičkom takmičenju u Valjevu 28. i 29.maja.

Žiri u sastavu: mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Predrag Grbić, glumac i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara ocenjujući takmičare doneli su odluku da u mlađem uzrastu prvu nagradu ponese Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“, drugu Sara Škodrić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu,a treće  Dušan Mišić iz OŠ „Branko Radičević“.

U srednjem uzrastu prvo mesto pripalo je Mariji Marinković iz OŠ „Vuk Кaradžić“, drugo Sofiji Vidanović iz OŠ „Vera Radosavljević“, a treće Anji Tričković  iz OŠ „ Vera Radosavljević“.

U najstarijem uzrastu, u konkurenciji srednjoškolaca, pobedila je Milica Ćosić iz Negotinske gimnazije, drugo mesto osvojio je Stefan Hristov iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, treće Mia Stanković iz Negotinske gimnazije, a četvrto Milica Jevremović iz iste škole.

Ocenjujući lepotu kazane reči, dikciju, akcente, ali i izražajnost  i sugestivnost recitatora, kao i druge bitne aspekte žiri je u odnosu na opštinsku smotru ovoga puta doneo potpuno drugačiju odluku o izboru najboljih.

“I sami smo danas bili zaprepašćeni slušajući recitatore koji su se pre samo dva dana plasirali na okružnu smotru. U novim video snimcima koji su dostavljeni komisiji pokazalo se da znatno bolju i kvalitetniju interpretaciju imaju oni koji su na opštinskom osvojili drugo, treće i četvrto mesto, dok su pobednici poprilično grešili u akcentima sa nedopustivih tri do sedam grešaka”, kaže predsednica žirija mr Verica Rakonjac Pavlović, dugogodišnji član brojnih komisija na takmičenjima recitatora širom zemlje.

I okružna je smotra recitatora održana online, uz učešće negotinskih recitatora, budući da se pozivu organizatora Doma kulture “Stevan Mokranjac” i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” nisu odazvali predstavnici gradova i opština iz okruženja.